Compania Meta Platforms Inc. a anunţat că a început implementarea criptării end-to-end pentru toate conversaţiile şi apelurile personale realizate pe Messenger şi Facebook, transmite Agerpres, citând Reuters.
Funcţia de criptare end-to-end va fi disponibilă pentru utilizare imediat, a declarat gigantul social media, totuși este posibil să dureze ceva timp până când toate conturile Messenger vor fi actualizate cu această criptare end-to-end implicită.
Până acum Messenger lăsa la opţiunea utilizatorilor activarea criptării end-to-end, care permite citirea unui mesaj doar de expeditor şi de destinatarii acestuia, însă odată cu această modificare mesajele vor fi criptate în mod implicit, a precizat Meta.
Criptarea end-to-end, subiect de dispută
Meta, a cărei platformă WhatsApp criptează deja mesajele, a declarat că această măsură poate contribui la menţinerea siguranţei utilizatorilor în faţa hackerilor și a altor infractori.
În ultima perioadă, criptarea end-to-end a reprezentat un subiect de dispută între companii şi guverne. În septembrie, Guvernul britanic a solicitat Meta să nu implementeze criptarea pe Instagram şi Facebook Messenger fără măsuri de siguranţă în vederea protejării copiilor de abuzurile sexuale.
Principalele caracteristici ale criptării end-to-end
Principalele caracteristici ale criptării end-to-end includ:
1. Criptare la sursă la destinație: Datele sunt criptate la sursă și rămân criptate pe tot parcursul transmiterii, până când ajung la destinație. Doar destinatarul final este capabil să decripteze și să acceseze conținutul, potrivit Chat GPT.
2. Control complet al cheilor: Utilizatorii implicați în comunicare dețin cheile necesare pentru criptare și decriptare. Aceste chei sunt păstrate și utilizate în mod securizat.
3. Securitate împotriva intermediarilor neautorizați: Chiar dacă datele sunt transmise printr-un canal nesigur, un intermediar sau un atacator care interceptează comunicarea nu poate accesa conținutul criptat fără cheia adecvată.
4. Protecție împotriva atacurilor la nivel intermediar: Criptarea end-to-end oferă o barieră solidă împotriva atacurilor care ar putea avea loc între sursele și destinațiile comunicării. Inclusiv furnizorii de servicii nu au acces la datele în formă necriptată.
5. Integritatea datelor: Criptarea end-to-end nu se limitează doar la confidențialitate; ea poate asigura și integritatea datelor. Destinatarul poate verifica că datele primite nu au fost modificate pe parcursul transmiterii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Propunerea trimisă de sindicate la partide pentru modificarea Legii pensiilor. Lista principalelor schimbări solicitate
- Adrian Negrescu, previziuni sumbre pentru 2025: Vom pierde câteva sute de mii de locuri de muncă
- Român stabilit în Anglia: "În Marea Britanie, copiii plătesc părinților chirie. Noi, românii, avem simțul familiei" - VIDEO
- BANCUL ZILEI: Naufragiatul...
- Gem de struguri. Cea mai bună rețetă de sezon
- PSD spune că a găsit originalul cărții lui Ciucă - „În slujba țării”. E scrisă de doi generali / foto
- Venus în Scorpion până pe 17 octombrie. Iată beneficiile pentru fiecare zodie!
- Secretara-şefă a UMF "Carol Davila", găsită moartă de polițiști
- Primarii și prefecții, complici în încălcarea legii în cazul inundațiilor din Galați și Vaslui
- Vrei copii după 35 - 40 de ani? Dr. Alice Barbu (SANADOR), recomandare pentru toate femeile care cred ca mai e timp / video