Schimbări IMPORTANTE la vot. Cum pot vota cei cu viză de flotant
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Biroul Electoral Central a clarificat situaţia persoanelor cu viză de flotant la alegerile locale şi a explicat cum vor putea vota acestea. 

Astfel, potrivit hoitărârii nr. 86:

”În interpretarea unitară a dispozițiilor art. 18 ali. (5) din legea nr. 115/2015, cu modificările și completările ulterioare, alegătorul care și-a stabilit reședința, ulterior datei de 4 septembrie 2020, la o altă adresă arondată altei secții de votare decât cea de la domiciliu, și care se prezintă la vot la secția de votare la care este arondată strada unde își are reședința menționată pe actul de identitate, va fi înscris în lista electorală suplimentară”.

Art. 2 alin. (2) din Hotărârea Biroului Electoral Central nr. 81 din 7 septembrie 2020 se completează după cum urmează:(2) Alegătorul care, până cel târziu în data de 4 septembrie 2020, și-a stabilit reședința la o altă adresă decât cea de domiciliu și a solicitat înscrierea în registrul electoral cu adresa de reședință, votează numai la secția de votare unde este arondată strada la care își are reședința menționată în actul de identitate, urmând a fi înscris în lista electorală suplimentară dacă nu a solicitat înscrierea în listele electorale permanente cu adresa de reședință și se prezintă la vot la secția de votare la care este arondată adresa de reședință”., a transmis BEC. 

DOCUMENTUL COMPLET POATE FI CONSULTAT AICI. 

De ce a revenit BEC asupra deciziei 

BEC a decis să vină cu această completare după ce mai mulţi alegători, dar şi presa şi ONG-urile au depus sesizări în care au reclamat lipsa de claritate a deciziei iniţiale, ”avansând chiar interpretarea că textul în discuție ar interzice persoanelor care și-au stabilit reședința după data de 4 septembrie 2020 să voteze la secția de votare la care este arondată adresa de reședință”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel