Schimbări importante la concediul de creştere a copilului. Anunţul făcut de ministrul Muncii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a declarat, joi, la o conferință de presă susținută la Iași cu o zi înainte de intrarea în vigoare a Ordonanței 66, că părinții pot depune dosarele de prelungire sau reluare a concediului de creștere a copilului și în variantă electronică, potrivit Agerpres.

Ministrul Dragoş Pâslaru a explicat că a gândit această procedură ca fiind cât mai puţin solicitantă pentru beneficiari. El a afirmat că acest model se doreşte a fi aplicat în întreaga administraţie.

Conform ministrului, la nivel naţional sunt 180.000 persoane care au drepturi legate de aceste indemnizaţii de creştere a copilului. Dintre acestea, doar 140.000 vor fi recalculate automat de fiecare Agenţie Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

"Nu punem lumea pe drum decât în cazul în care este absolut necesar. Dacă se află un părinte în concediu de doi ani, cu opţiunea de doi ani, şi în acest moment este înregistrat în sistem cu această opţiune, atunci nu trebuie să vină să-şi depună nicio hârtie. Dacă sunt părinţi care se află în cursul unui an de creştere a copilului, dar mai au până la expirarea acestui termen pot sta liniştiţi. Nu este nevoie să vină acum. Legea îi permite să anunţe cu cel puţin 30 de zile înainte de expirarea acestui termen. Majoritatea cazurilor, 140.000 din cele 180.000, nu trebuie să vină", a explicat ministrul Pâslaru.


Conform acestuia, au fost pregătite broşuri de informare a cetăţenilor. Ministrul a anunţat că pentru celelalte 40.000 de persoane a fost simplificată procesarea documentelor necesare.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel