Schimbarea la Față 6 august 2018. Ziua în care nu ai voie să te cerți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Rugăciune
Rugăciune
Schimbarea la Față 6 august 2018. Ziua în care nu ai voie să te cerți. Schimbarea la Față a Domnului este prăznuită luni, 6 august 2018.

Schimbarea la Față 6 august 2018. Creştinii ortodocşi, catolici şi greco-catolici prăznuiesc, luni, Schimbarea la Faţă a Mântuitorului pe Muntele Tabor - una dintre cele mai mari sărbători creştine - când apostolii Săi se conving că marele lor învăţător este nu numai un prooroc al lui Dumnezeu, ci şi Dumnezeu adevărat.

Schimbarea la Față 6 august 2018. Anterior, discipolii lui Iisus văzuseră şi se uimiseră de minunile Lui, considerate semne ale Dumnezeirii Sale, dar în sufletul lor ei îl considerau tot un om - un mare prooroc -, cel mai mare trimis al lui Dumnezeu în mijlocul oamenilor de până atunci.

Schimbarea la Față 6 august 2018. Însă, din cele petrecute pe Tabor cu prilejul Schimbării la Faţă, Sfinţii Apostoli înţeleg că Iisus este fiul lui Dumnezeu. Evenimentul s-a petrecut în ultimul an al vieţii pământeşti a Mântuitorului, cu câteva luni înainte de răstignirea Sa.

Schimbarea la Față 6 august 2018. Faimoasa icoană a Schimbării la Faţă a Domnului este extrem de profundă şi bogată prin tot ceea ce transmite. În centrul acesteia este Mântuitorul având un veşmânt alb, înconjurat de un fond închis de culoare (mandorlă), aspect prezent şi în icoană învierii. La picioarele Mântuitorului nostru Iisus Hristos sunt ucenicii Petru, Iacob şi Ioan, dar şi Moise şi Ilie.

Schimbarea la Față 6 august 2018. În această zi nu e bine să te cerți cu nimeni și nici să fii certat de cineva, că așa vei fi tot anul, până la următoarea sărbătoare.

Schimbarea la Față 6 august 2018. Fetele sunt sfătuite să nu se pieptene în această zi, pentru că nu le mai crește părul.

Schimbarea la Față 6 august 2018. În această zi se interzice scăldatul, pentru că apele fiind de acum tot mai reci, crește riscul îmbolnăvirilor.

Schimbarea la Față 6 august 2018. Schimbarea la faţă constituie, de asemenea, un moment important în calendarul viticol: în această zi nu se lucrează și la biserică se duc poame din noua recolta, se binecuvântează și se împart.

Schimbarea la Față 6 august 2018. Nu se spală în această zi deoarece o să fiţi năpădiţi de ploşniţe şi păduchi; femeile însărcinate, dacă vor posti în această zi, vor avea parte de o naştere uşoară şi de copii sănătoşi; este bine de evitat călătoriile deoarece se spune că vă veţi rătăci; pentru spor şi sănătate, în această zi se duc la biserică ofrande, în special struguri, care se sfinţesc şi se împart în memoria rudelor decedate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel