Schimbare importantă în călătoriile cu avionul. Pasagerii vor putea folosi datele mobile
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Alexandre Zanin, pexels
Fotografie de la Alexandre Zanin, pexels
Telefoanele nu vor mai trebui trecute în modul avion în timpul zborurilor, anunţă Comisia Europeană. 

"“Cerul nu mai este limita în ceea ce privește posibilitățile oferite prin conectivitate ultrarapidă și de mare capacitate.” - spune Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă.

Și are dreptate. 

Comisia Europeană tocmai ce a actualizat decizia de punere în aplicare privind spectrul de frecvențe pentru comunicațiile mobile la bordul aeronavelor.

Adică, în termeni mai puțin tehnici, decizia ajută statele membre UE să pună la dispoziție benzile de frecvență de 5 GHz pentru ca acestea să poată fi utilizate la bordul vehiculelor rutiere începând de vara viitoare.

Așadar, din 2023, vom avea 5G în avioane și WI-FI pe șosele!

Spor la navigat în Uniunea Europeană! (și la propriu și la figurat)", transmite Comisia Europeană pe Instagram. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Comisia Europeană în ???????? (@comisiaeuropeana)

Reguli noi în avioane! Sticlele cu lichide vor fi permise din nou

Regulile cu privire la accesul cu lichide în avioane ar putea fi modificate. Datorită echipamentelor tot mai performante utilizate pentru scanarea bagajelor, pasagerii ar putea avea voie să transporte și lichide, în viitorul apropiat.

În Marea Britanie, restricțiile de securitate cu privire la accesul cu lichide și laptopuri în bagajele de mână din aeroporturi ar putea fi eliminate, în termen de doi ani. Aceste modificări ar putea fi posibile datorită scanerelor 3D de înaltă tehnologie.

Deși nu a fost luată încă o decizie finală, Guvernul de la Londra ia în considerare introducerea scanerelor mai avansate până la jumătatea anului 2024, a declarat o sursă pentru BBC. Echipamentul, similar scanerelor CT folosite în spitale, este capabil să ofere o imagine mai clară a conținutului unei genți. The Times a relatat faptul că miniștrii au efectuat o analiză și că un anunț va fi făcut înainte de Crăciun.

În prezent, pasagerii care transportă lichide în bagajul de mână nu pot avea acces în aeronavă decât cu recipiente cu o capacitate maximă de 100 ml. Acestea trebuie să fie prezentate personalului de securitate într-o singură pungă de plastic transparentă, resigilabilă, cu o capacitate maximă de un litru și care măsoară aproximativ 20 cm pe 20 cm. Aceste limite sunt în vigoare din noiembrie 2006.

Lichidele, permise în bagajul de mână

Scanerele 3D au fost testate pe Aeroportul Heathrow din Londra, începând cu 2017. „Le implementăm lent. Am început extinderea zonei de securitate la terminalul 3, ce are mai multe scanere CT. Avem ca termen limită jumătatea lui 2024 de la Ministerul Transporturilor”., a declarat directorul executiv al aeroportului, John Holland-Kaye.

Tehnologia este deja utilizată de mai mulți ani de aeroporturile din SUA, precum Hartsfield-Jackson din Atlanta și O’Hare din Chicago. Oficialităţi guvernamentale britanice au precizat că după introducerea noului sistem de scanare practic nu se va mai aplica interdicţia de acces asupra transportării de recipiente mai mari de 100 ml în bagajul de mână.

Ministerul Transporturilor britanic ceruse iniţial ca toate aeroporturile din Regatul Unite să fie dotate cu noile scanere de la 1 decembrie 2022, dar pandemia de COVID-19 a făcut ca acest termen să nu poată fi respectat. Pentru luna septembrie, datele Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA) indică niveluri ale traficului de pasageri de numai 73% faţă de cele pre-pandemie.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel