Schimbare cu alegerea președintelui vs Casa Regală. Chirieac: Soluție de vis pentru România
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Casa Regală ar putea fi „o soluție de vis” pentru România, s-a precizat, vineri, în cadrul emisiunii „Deferiţi mass-media” de la DCNewsTV.

„După 20 de ani de președinți de dreapta, cu performanțe ultra-modeste, aș simți nevoia unui președinte de stânga. Să vedem cum ar fi cu un președinte de stânga”, a spus Bogdan Chirieac, vineri, la DCNewsTV, în cadrul emisiunii „Deferiţi mass-media”. „Și mai spun un lucru cu care sunt convins că telespectatorii nu vor fi de acord, dar eu vă spun că, pentru o țară ca România, avem numeroase exemple în acest sens, modelul francez de alegere a președintelui nu este pentru noi, poate că soluția mai bună este ca președintele să fie ales de către Parlament. Cu puteri sensibil diminuate și cu mult mai multă putere la Guvern și la premier, fiindcă Guvernul și premierul sunt tot timpul sub presiunea Parlamentului, a publicului, sub presiunea media”, a mai spus Bogdan Chirieac. 

Val Vâlcu, prezent, de asemenea, în cadrul emisiunii „Deferiţi mass-media”, a spus „să renunțăm cu totul la sistemul prezidențial, există o soluție: Casa Regală”. „Ar fi o soluție de vis!”, a intervenit Bogdan Chirieac. „Varianta cu alegerea președintelui de către Parlament mi se pare mult mai fezabilă decât soluția cu Casa Regală, care ar fi, în opinia mea, într-adevăr, cea mai bună soluție”, a zis Bogdan Chirieac.

„Ar fi Regina Margareta a României. Din momentul acela, toată zgura adunată, fără voia noastră, asupra României, s-ar dizolva imediat. Să spui: România e regat!”, a mai zis Bogdan Chirieac.

„Are și Capitala o miză turistică. Se schimbă garda la palat, sunt defilări”, a mai spus Val Vâlcu.

„Aceasta ar fi soluția, însă este puțin probabilă”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

Nou Guvern. Ce fac PSD și PNL? Aflăm la "Deferiţi mass-media", doar pe DC News

Vâlcu: Soluție la criza din Guvern / video

Jurnalistul Val Vâlcu a spus, la "Deferiți mass-media", că în opinia sa, dat fiind contextul actual, soluția este fie un guvern minoritar PSD, fie un guvern PSD - PNL.

„Tot vorbește lumea pe la TV că *Am pus pe masă programele de guvernare*.... Nu există! Există un singur program de guvernare la toate partidele și se numește PNRR.", a spus Val Vâlcu la DC News TV. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel