Schengen aerian pentru România, în schimbul primirii unei anumite "cote de migranți"? Ciolacu: Minciună grosolană! Ce a invocat ministrul de Interne a fost acel 3% care a tranzitat țara
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Premierul Marcel Ciolacu a adus lămuriri privind cota de migranţi vehiculată pe care ar fi acceptat-o, la schimb cu Schengenul aerian.

Der Standard, publicaţie din Austria, spune că ministrul de Interne de la Viena a anunţat condiţii pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen aerian, în urma intervenției americane.

"Ne-au ajutat cancelarul Olaf Scholz, Germania, ne-a ajutat prim-ministrul Spaniei, Pedro Sánchez. Ne-a ajutat, cu adevărat, şi administrația SUA, care s-a implicat în acest demers şi în această nedreptate pe care o păţeşte România. M-am coordonat cu preşedintele României, cum este normal, cu ministra de Externe - am vorbit acum o oră, înainte de a veni la dvs. în emisiune. Cu Cătălin Predoiu, vicepremierul şi ministrul de Interne, am vorbit acum o oră, după finalizare, că ştiţi că a fost Consiliul de miniştri la Externe. Domnul Predoiu este la Viena. Normal că discutăm.

Am luat o altă abordare. De 13 ani aşteptăm. În zece ani, au fost zece prim-miniştri. Nu s-a putut, ne-am dus de fiecare dată cu capul în zid. Am luat o altă abordare - Schengen aerian şi promisiunea ca, anul viitor, sub preşedinţia Ungariei, să intrăm în terestru", a spus Marcel Ciolacu, la Digi 24.

Vezi și:  Dedesubturile ridicării vetoului pe Schengen aerian de către Austria. Lobbyul făcut de SUA pentru influențarea lui Nehammer. Ciolacu a avut discuții recent cu Antony Blinken 

George Simion, întrebare pentru Marcel Ciolacu

"Care este cota de migranţi pe care a acceptat-o Marcel Ciolacu, la schimb cu acest iluzoriu Air Schengen?", a fost întrebarea adresată de George Simion lui Marcel Ciolacu, la Digi 24.

"Minciună grosolană! Am înțeles. După manipulările cu cash-ul, după vaccinări, este o nouă temă. Din emigranţii din Austria, aproape 3% au tranzitat România. În primul rând, Austria, nu a spus o condiţionalitate sau cărui stat se adresează. Nu! României şi Bulgariei (n.r. se adresează), fiindcă suntem la pachet. Ştim foarte bine că nu există migraţie afgană şi sirieni pe teritoriul României. În momentul în care cer azil sau sunt depistaţi de autorităţile din Austria, pentru fiecare persoană se ştie care a fost traseul - pentru că avem totuşi informaţii comune, şi poliția din Austria, şi poliţia din România -, se vede exact pe unde au trecut.

"Nu se pune problema de cote, de Afganistan, de sirieni"

Ce a invocat ministrul de Interne a fost acel 3% care a tranzitat România. Nu se pune problema de cote, de Afganistan, de sirieni. Nu a vorbit nimeni de aşa ceva, nu se pune în discuţie o condiționalitate. Trebuie să ne întărim frontierele? Da, domnule! Avem program european convenit cu preşedinta Comisiei, de 1,2 miliarde - întărirea frontierelor cu Ucraina. Este cel mai mare proiect finanţat de UE. Avem întărirea frontierei cu Republica Moldova. Avem cea mai lungă frontieră cu un stat aflat în conflict în Europa. Despre ce vorbim? Trebuie să ne asumăm aceste lucruri.

Cumva ne aşteptam să iasă Austria să spună "domnule, ştiţi, aţi avut dreptate, ne-am răzgândit". Normal că există o retorică publică şi, de aceea, apare un politician care va umple Tik-Tok-ul şi Facebook-ul, începând din momentul acesta, şi va manipula românii", a răspuns Marcel Ciolacu.

Vezi și:  Surse - Bode, în ședința PNL, după anunțul lui Karner: România acceptă! O singură decizie în 2 etape, adică aerian și terestru

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel