Schema „Netflix”. E-mailuri și SMS-uri date de hoți prin care ești notificat că trebuie să-ți „actualizezi informațiile de client”
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 17 ian 2023, 18:32
WhatsApp
FOTO: DNSC
FOTO: DNSC
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a publicat un mesaj prin care le atrage atenția oamenilor cu privire la o nouă schemă de phishing.  

„Ai primit un e-mail, sau poate chiar un SMS de la Netflix, prin care ești notificat că trebuie să-ți «actualizezi informațiile de client»? Ai grijă! În spatele inițiativei sunt infractori cibernetici care vor să-ți fure datele de autentificare.

Textul în limba română este unul corect din punct de vedere gramatical, ceea ce, în lipsa unor verificări elementare, ar face ca un astfel de atac să aibă o rată de succes crescută”, avertizează experţii DNSC într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.

Ce sfaturi oferă DNSC?

„- Verifică mereu sursa mesajului primit, înainte de a efectua o acțiune potențial dăunătoare pentru dispozitivele sau datele tale.

- Evită accesarea de link-uri provenite din surse necunoscute și scanează-le cu o soluție de securitate.

- Atunci când activezi online, asigură-te că ești pe site-ul dorit prin verificarea atentă a numelui de domeniu oficial utilizat de compania vizată. Evită redirecționarea către pagini de autentificare din link-uri primite online.

- Nu uita că te poți antrena să identifici la timp identifica tenativele de fraudă de pe internet pe site-ul https://sigurantaonline.ro. Siguranta Online este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată”, a transmis DNSC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?