Schema jafului din TVR. Vezi cum se ajunge la salariile nesimţite ale şefilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Tvr deschidere
Tvr deschidere

Conducerea TVR a anunţat reduceri salariale din 2012, dar salariile cu adevărat nesimţite sunt cele ale şefilor, nu ale angajaţilor obişnuiţi. Organigrama TVR este extrem de stufoasă şi cuprinde 224 de posturi conform nomenclatorului. Salariul minim, conform organigramei, la care ajunge un director de direcţie este de 8890 de lei dar de cele mai multe ori acesta este depăşit în funcţie de negocierea de la momentul semnării contractului. La aceste venituri se mai acordă şi alte sporuri cum ar fi cele de vechime. Conducerea TVR susţine că preferă tăierea salariilor în loc să reducă personalul dar de fapt cei mai mulţi şefi sunt aproape de pensie şi preferă varianta în care le scade puţin salariul, decât să îşi caute alt loc de muncă.

Conform nomenclatorului de ocupaţii din TVR fiecare meserie are un anumit rating. Cel mai mare este cel de 9. Salariul se calculează după următoarea formulă: salariul minim pe economie x 40% din salariul minim x cotaţia prevăzută în nomenclator. Pentru a calcula salariile vom lua ca instrument de referinţă salariul minim pe aconomie anunţat de Guvern de la 1 ianuarie 2012 de 700 de lei.

Concret, un director de direcţie are un salariu cu un rating de 9 şi ajunge să câştige minim 8890 de lei. Niciun director de departament nu se află prea departe. Acesta are un rating de 8 şi câştigă peste 7840 de lei. Funcţia de redactor şef de presă este cotată la un rating de 7 şi este remunerată cu cel puţin 6860 de lei. La aceste sume se mai aplică şi sporurile de vechime.

Diferenţele între cei cu funcţii de conducere şi angajaţii simpli este una colosală. Salariile acestora au un rating maxim de 2,4 şi ajung să câştige cel puţin 1680 de lei.

Chiar dacă Consiliul de Administraţie a decis reducerea salariilor din 2012, salariile actuale nu vor fi reduse foarte mult, pentru că creşte şi salariul minim pe economie. În buzunarele şefilor nu se va resimţi o pierdere foarte mare şi majoritatea preferă această variantă în locul reducerii posturilor.

Vezi aici nomenclatorul şi ratingurile meseriilor din TVR

Citeşte şi:

Vezi mesajul prin care angajații TVR află că li se taie salariile

Cine sunt angajaţii din stenogramele TVR cu salarii de peste 2000 de euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel