Schemă de ajutor de minimis pentru construcţia de rezidenţe pentru vârstnici
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Guvernul a adoptat joi un memorandum cu privire la instituirea schemei de ajutor de minimis pentru construcţie, reabilitare şi/sau înfiinţare, amenajare şi dotare de rezidenţe pentru persoanele vârstnice.

"S-a adoptat şi memorandumul privind instituirea schemei de ajutor de minimis pentru finanţarea programului 'Ana Aslan - rezidenţe pentru vârstnici'. Susţinerea financiară constă în acordarea unui ajutor nerambursabil de până la 500.000 de euro pentru construcţie, reabilitare şi/sau înfiinţare, amenajare şi dotare de rezidenţe pentru persoanele vârstnice. Acesta va fi plătit la terminarea lucrărilor şi după obţinerea autorizaţiei de funcţionare provizorie de la Ministerul Muncii, diferenţiat în funcţie de localizarea rezidenţei, adică până la 50% dacă rezidenţa se află într-o localitate din primele 10 judeţe, după nivelul de dezvoltare regională, până la 75% dacă rezidenţa respectivă se află într-o localitate din următoarele 10 judeţe după nivelul de dezvoltare regională şi până la 100% dacă rezidenţa se află într-o localitate din ultimele 20 de judeţe după nivelul de dezvoltare", a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, la Palatul Victoria.

El a adăugat că numărul total de beneficiari este de aproximativ 2.000 de societăţi. "Vor putea fi eligibile atât cheltuielile de construcţie, reabilitare, amenajare şi dotare, cât şi cele pentru asigurarea utilităţilor necesare, respectiv alimentarea cu apă, gaze naturale, canalizare, agent termic, energie electrică şi telecomunicaţii. Comisia Naţională pentru Strategie şi Prognoză este furnizorul, iniţiatorul şi administratorul", a precizat Barbu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel