Schelet uman, găsit într-un butoi metalic după secarea unui lac. Anchetatorii avertizează că ar mai putea urma şi alte descoperiri
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de kat wilcox, de la Pexels
Fotografie creată de kat wilcox, de la Pexels
Secarea malului unui lac a dus la descoperirea unui schelet uman într-un butoi metalic. 

Scheletul a fost descoperit duminică de navigatori în lacul Mead, cel mai mare rezervor de apă din Statele Unite, al cărui nivel a scăzut considerabil sub efectul unei secete cronice.

Pe baza efectelor personale găsite în butoiul ruginit în care au fost descoperite rămăşiţele umane, poliţia din Las Vegas a declarat că persoana ar fi fost ucisă în anii 1980. Nici cauzele morţii, nici detalii despre obiectele găsite nu au fost dezvăluite de anchetatori, care nu au identificat încă victima.

"Pare un caz foarte dificil", a declarat locotenentul Ray Spencer de la poliţia din Las Vegas pentru site-ul de ştiri 8newsnow.com, conform Agerpres.

"Aş spune că există şanse foarte mari să descoperim noi rămăşiţe umane pe măsură ce nivelul apei scade", a spus el.

"Va fi necesară multă muncă"



Potrivit lui Spencer, poliţia va solicita asistenţă din partea experţilor de la Universitatea din Nevada, Las Vegas, "pentru că vom avea nevoie de oameni de ştiinţă, care să analizeze şi să ne ofere o estimare în legătură cu perioada din care face parte persoana aflată în butoi. Va fi necesară multă muncă", a spus el.

Vestul Statelor Unite este afectat de câţiva ani de o secetă istorică care ameninţă alimentarea cu o mare parte din populaţie şi a condus la scăderea dramatică a nivelului lacurilor şi a râurilor.

Cel mai scăzut nivel al lacului de aproape 90 de ani



Alimentat de râul Colorado, lacul Mead, un rezervor uriaş asociat barajului Hoover, a atins cel mai scăzut nivel din 1937.

Potrivit unui studiu publicat în 2020 de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), debitul fluviului Colorado s-a redus în medie cu 20% în ultimul secol, iar cel puţin o jumătate din această scădere a nivelului apei poate fi atribuită creşterii valorilor de temperatură în zonă.

Din cauza gazelor cu efect de seră generate de activităţile umane, în principal arderea combustibililor fosili, planeta s-a încălzit deja cu aproximativ 1,1 grade Celsius comparativ cu perioada preindustrială. Cea mai mare parte a acestei încălziri s-a produs în ultimii 50 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel