Scenele GROAZEI în Nigeria. Ce spune președintele
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
În urma violențelor care au avut loc în capitala Nigeriei, Lagos, președintele țării a ieșit public cu o reacție. 

Noaptea trecută, capitala Nigeriei a fost asaltată de mii de protestatari. Drept urmare, forțele de ordine au ieșit pe străzi și au recurs la o represiune macabră, zeci de civili fiind împușcați de către poliție. Mai mulți martori au declarat că soldații au tras asupra protestatarilor, chiar dacă erau înconjurați de aceștia (vezi AICI).

Președintele îndeamnă la calm

Președintele Nigeriei, Muhammadu Buhari nu a abordat direct problema legată de utilizarea focului împotriva celor care protestau, dar a cerut nigerienilor să aibă răbdare pe măsură ce se fac reforme în sistemul de apărare. Deși protestele se concentrează pe problema abuzului poliției, nemulțumirile celor care vin la proteste continuă să se diversifice.

Nigeria este cea mai mare economie din Africa, dar nivelul de dezvoltare este scăzut. Aproximativ 60% din populația de 200 de milioane de locuitori are sub 24 de ani și mulți tineri se simt excluși de sistemul politic din țara sub-sahariană. Pe tot continentul, guvernanții se confruntă cu provocări ale unei populații tinere, urbane și educate, care este din ce în ce mai frustrată de guvernare de proastă calitate, autoritarism și perspective slabe în reforme, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel