Scene incredibile la Caracal înainte de dispariția Luizei: 120 oameni ridicați
Data publicării:
Autor: Alina Panico
WhatsApp
Caz Caracal
Caz Caracal
120 de oameni au fost ridicați pentru infracțiuni identice cu cele pentru care este astăzi arestat Gheorghe Dincă și stă în arestul Poliției capitalei. Informațiile au fost prezentate, în direct, la România TV. 

Acțiunea a avut loc la Caracal în proximitatea perioadei în care a dispărut Luiza Melencu, iar polițistul Dan Dumitrescu ar fi fost omul de legătură dintre autoritățile locale și clanurile mafiote.

Legăturile dintre autoritățile din Caracal și membrii clanurilor interlope se pare că ar fi destul de vechi. Conform sursei citate, polițiștii și procurorii nu erau străini de rețelele de trafic de minore. 

Polițistul Dan Dumitrescu neagă în permanență apartenența lui la vreo astfel de rețea. El a fost dat afară din poliție, tocmai pentru că, susțin superiorii lui, strica imaginea instituției prin implicarea lui în clanuri care se ocupau că sechestrarea persoanelor, cămătărie și proxenetism, informează România TV.

,,La circa 3 zile după ridicarea lor de acasă am mers, împreună cu o parte din victime care erau amenințate de grupare, am mers cu domnul procuror, care ne-a spus că este mai bine să fie lăsați liberi pentru că, probabil, vor continua să vorbească pe telefoane și vor furniza probe mai multe pentru acuzarea lor și că să stăm liniștiți că vor fi arestați în istanță, a declarat Remus Rădoi, în direct, la România TV. 

În 3 aprilie 2019, adică doar cu 10 zile înainte de răpirea Luizei Melencu de către Gheorghe Dincă, DIICOT Slatina, împreună cu poliţiştii de la IPJ Olt, a efectuat 32 de percheziţii în mai multe localităţi din judeţ, Caracal, Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcașele și Tia Mare, în urma cărora au fost duse la audieri 120 de persoane bănuite că fac parte din reţeaua de trafic de persoane din zona Caracal.

În aceste imagini apar cîteva zeci de persoane dintre cele ridicate de poliţiştii din Olt, remarcîndu-se în ele mulţi tineri şi chiar fete implicate în traficul de persoane, precum şi oameni în toată firea, unii avînd calitatea de traficanţi, alţii de complici, iar alţii de clienţi ai acestei reţele. În cadrul acţiunii din ziua de 3 aprilie 2019, DIICOT Slatina a acţionat cu specialiştii din toate celelalte instituţii menţionate pentru destructurarea reţelei de trafic de persoane, reuşind să aducă în faţa anchetatorilor 120 de persoane! Ce s-a ales de acea anchetă este uşor de bănuit, majoritatea celor interogaţi fiind puşi în libertate, deşi anchetatorii aveau la dispoziţie declaraţiile unor fete care reuşiseră să scape din mîna proxeneţilor, înregistrări cu acestea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel