România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 18 sep, 19:50
Scene DRAMATICE în Italia. Au sărit din barcă
Marea Mediterană fierbe sub presiunea sutelor de migranți care se îndreaptă săptămânal spre țările europene. Un incident mai puțin fericit a avut loc chiar astăzi în apropiere de coastele italiene.

Zeci de migranți au sărit de pe o navă de salvare în încercarea de a ajunge în Sicilia. Conducerea navei a așteptat 10 zile autorizația de debarcare a pasagerilor. ONG-ul spaniol Open Arms a declarat că 124 din cei 273 de refugiați și migranți de pe barca Proactiva Open Arms au sărit în apă pentru a ajunge cât mai repede pe insula italiană.

 

Ce s-a întâmplat cu teribiliștii?Potrivit informațiilor, aceștia au fost salvați de garda de coastă și au fost duși în siguranță în portul Palermo.

Șeful misiunii Open Arms, Riccardo Gatti, a declarat: „Este pentru prima dată când atât de mulți migranți au sărit în apă”. Potrivit reprezentanților ONG-ului, mulți dintre cei de la bord aveau urme de arsuri și semne de violență pe corpurile lor. Aproape toți aveau „simptomele stresului post-traumatic din cauza abuzului pe care l-au experimentat în țările lor de origine și în timpul călătoriei. Ca să nu mai vorbim de străbaterea mării”, potrivit TheGuardian.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro