Scene crunte: Viol și omor la Corbu. Comisarul Untaru, despre ipoteza răzbunării
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Captură video Ziua de Constanța
Foto: Captură video Ziua de Constanța
Comisarul-șef (r) Mihai Untaru a reacționat pentru DC News după cazul de la Corbu: O tânără de 20 de ani a fost violată, iar tatăl ei, înjunghiat mortal, de un individ care a intrat mascat noaptea, în casa familiei.

În noaptea de joi spre vineri, în localitatea Corbu din județul Constanța, un bărbat a fost omorât, iar fiica lui, violată, de un individ care a pătruns în casa lor, cu fața acoperită cu o cagulă. După comiterea faptei, individul a fugit. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat după apariția știrii în presă că anchetatorii au un cerc de suspecți. 

Contactat de DC News pentru o părere pe baza primelor informații, comisarul-șef (r) Mihai Untaru a spus, în primul rând că 'e un caz de competența Poliției'.

Comisarul-șef (r) Mihai Untaru consideră că anchetatorii trebuie să se bazeze, în primul rând, pe stabilirea anturajului fetei. 

Untaru este de părere că autorul 'cunoștea locul faptei', fiind probabil ca cineva să-l fi condus acolo. 'Nu poate fi o simplă întâmplare că i-a plăcut, că s-a îndrăgostit subit.', a completat el.

'Poate fi un act de răzbunare, dacă ea a rupt o relație cândva, inclusiv din cauza tatălui'

Vizavi de ipoteza răzbunării, Mihai Untaru susține că 'poate fi și un act de răzbunare, dacă ea a rupt o relație cândva, inclusiv din cauza tatălui.'

Totuși, e posibil ca individul să nu fi intenționat să săvârșească o infracțiune de omor, ci să fi fost ghidat doar de dorința violului. În acest sens, comisarul-șef Mihai Untaru a spus că 'probabil că șocul provocat de întâlnirea cu tatăl a făcut să iasă cu omor.'

Comisarul-șef (r) Mihai Untaru a spus, în încheiere, că în general, când se pleacă pe ideea violului, 'chiar și ca răzbunare', 'nu se ajunge la omor decât dacă e foarte bine motivat.'

'Or nu cred că avea motivație să-l omoare pe tată. Problema a fost a actului de viol, care poate fi un act de respingere al ei într-o relație anterioară.', a completat Mihai Untaru.

Bărbatul ucis 'a încercat să-și apere fata', spune fratele lui 

Fratele bărbatul ucis a povestit pentru Ziua de Constanța că a fost sunat de soție la ora 3:40 și 'mi-a spus că a intrat cineva peste ei, a băgat cuțitul în fratele meu și a violat-o pe fata cea mare. Erau foarte speriați. Trei copii erau în casă. A luat-o pe fata cea mare, iar fratele meu a încercat să-și apere fata. N-am nicio idee ce s-a întâmplat, am rămas surprinși. Fratele și cumnata mea erau oameni obișnuiți, munceau.'

Bode, despre cazul de la Corbu 

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat vineri, în staţiunea Mamaia, referitor la cazul de la Corbu, unde un bărbat a fost ucis şi fiica acestuia violată de un individ care a intrat peste ei în casă în timpul nopţii, că anchetatorii au un cerc de suspecţi, fiind vorba de ore până la prinderea autorului faptelor.

Potrivit lui Bode, cercetările sunt efectuate de o echipă complexă de specialişti în domeniu.

'În acest moment, ancheta este în derulare, am deplasat acolo specialişti de la Institutul Naţional de Criminalistică, de la IGPR, Direcţia de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului. Avem un cerc de suspecţi şi eu cred că este vorba despre ore, nu zile, în care suspectul va fi reţinut. Practic avem declaraţiile martorilor, a doi martori care au fost în casă, la ora 3,46, dacă reţin bine s-a primit apel prin 112 la Poliţie, în câteva minute colegii noştri au ajuns acolo.

Din păcate, avem o persoană decedată. Vom vedea care este mobilul acestei crime, răzbunare, jaf ... nu pot să mă pronunţ acum', a spus ministrul.

Potrivit lui Bode, este vorba despre un caz izolat, petrecut în locuinţă, nu pe stradă, siguranţa turiştilor nefiind în pericol. 'Aici este vorba de un dement, mă iertaţi, care la ora 3 dimineaţa intră peste o familie în casă. Vorbim de o crimă care s-a petrecut în locuinţă, nu pe stradă şi vom vedea care a fost mobilul. Forţele de ordine sunt acolo în număr suficient pentru a asigura liniştea şi ordinea publică. Aici vorbim de un caz izolat, în locuinţă a intrat un dezaxat, că nu pot să-i spun altfel, şi a făcut ce a făcut', a precizat Bode, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel