Scenariul Grecia, risc real, îngrozitor pentru România, spune Pălărie (USR). Avertisment către Guvern: Subestimează o revoltă care mocnește
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Ștefan Pălărie (USR) atrage atenția asupra unui aspect delicat, atunci când vine vorba de anul electoral.

"În fiecare an electoral, cei de la putere, poate izbiți sau orbiți de o sete de putere, au făcut greșeli mari și eu cred că ei subestimează o revoltă care mocnește în general în populație, pe fondul scumpirilor, pe fondul scăderii puterii de cumpărare. Deficitul țării înseamnă împrumuturi, dobânzi, "o spirală a morții".

Când colegii mei economiști mai povestesc că ne putem apropia de scenariul Grecia, nu e doar o poveste. Este un risc real, cât se poate de îngrozitor. Mai mult decât atât, cu toții știm că, de obicei, în an electoral, puterea ascunde realitatea, amână cifrele reale, le acoperă, continuă să arunce cu bani în diferite feluri, poate obține în continuare bună-voința și simpatia cetățenilor. Și instituțiile financiare internaționale știu că, în momentul în care ai alegeri într-o țară, riscul de a depăși ținta de deficit se triplează", a spus Ștefan Pălărie, în emisiunea Ce se întâmplă, cu Răzvan Dumitrescu.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel