Data actualizării:
Data publicării:

Scenariul Băncii Mondiale pentru România. Ar arunca în aer prețurile la pompă și al gazelor naturale. Răzvan Dumitrescu: De ce nu ne revenim? - Robert Sighiartău: O dai peste cap, nu poți!

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
O recomandare a Băncii Mondiale către Guvernul României ar vorbi despre o explozie a prețurilor și o lovitură pentru industria producătoare de mașini, în același timp. 

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu a punctat, în emisiunea ”Ce se întâmplă?” de la DCNews și DCNewsTV, că a văzut o recomandare a Băncii Mondiale către Guvernul României cu privire la majorarea substanțială a prețurilor la combustibil până în 2030, inclusiv la gazele naturale. Recomandarea a venit în contextul în care Comisia Europeană dorește reducerea poluării. ”Dacă tu faci chestia asta, automat urmează o contracție economică, nu are cum să nu urmeze. Întreb dacă nu cumva lucrurile astea se întâmplă pentru că există acest plan. S-a încheiat pandemia, de ce nu ne revenim?” a întrebat Răzvan Dumitrescu. 

2. foto Crișa... (robert-sighiartau_38710500.jpg)

Robert Sighiartău, vicepreședinte PNL, a răspuns că ”E foarte bună întrebarea și ar trebui să existe multe mai des discuția aceasta, inclusiv pe platformele economice. În acest moment, Europa sau UE nu are niciun fel de viziune de dezvoltare economică, dimpotrivă. Prin toate măsurile pe care le ia, nu face decât să șubrezească chestiunea economică pe termen mediu și lung. Noi, românii, am spus și polonezii ”dom`ne, nu este în regulă să fii dependent de Rusia, pentru că, la un moment dat, vei avea probleme”. Acum, în loc să ne facem o strategie independentă energetic și de resurse, nu facem decât să ne mutăm spre celălalt pol, spre China. Materia primă din baterii se face în China, panourile solare, inclusiv cele care se vând în Germania, se fac în China. Nu facem decât să mutăm dependența de la ruși spre China”. În completare, Răzvan Dumitrescu a subliniat: ”China produce toate acestea pe combustibilul fosil cumpărat de la ruși, mult mai ieftin acum”. 

Liberalul a mai arătat că industria predominantă în Europa este cea automotive: ”Care acum ce faci, o dai peste cap! Tu nu poți să faci o strategie lovind în industria cea mai puternică din țările cele mai dezvoltate”. 

Vezi continuarea de la minutul 8: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel