Scenariu: Secretul lui Cîțu din SUA, RĂZBUNAREA lui Voiculescu? Coincidența de la Iowa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Secretul lui Cîțu, răzbunarea lui Voiculescu?
Secretul lui Cîțu, răzbunarea lui Voiculescu?
Secretul lui Florin Cîțu din SUA ar fi putut fi dezvăluit de oamenii lui Vlad Voiculescu. 

La baza acestui scenariu stă coincidența care-i leagă pe Florin Cîțu, Răzvan Cherecheș și Marius Ungureanu: studiile la Universitatea din Iowa. Premierul Florin Cîțu a terminat în 2002 studiile la Iowa, la 10 ani după ce le-a început, urmând mai multe programe de studii și calificare. Zece ani mai târziu, la această universitate avea să ajungă Marius Ungureanu, pus șef de Vlad Voiculescu la INSP, când acesta era ministru al Sănătății. Mult mai devreme, în 2006, a ajuns în Iowa Răzvan Cherecheș, fost consilier în Ministerul Sănătății. Din 2009, el predă la Iowa. Din România fiind, informațiile despre români printre români circulă. Astfel, știrea, care a și apărut în presa americană despre Florin Cîțu, fiind închis două zile pentru fapta sa, este informație facilă într-un grup care nu știe mai multe despre România decât ceea ce cunoaște despre oamenii ce au ajuns acolo. 

În acest context, dar și-n contextul în care Florin Cîțu l-a dat afară cu scandal pe Vlad Voiculescu din Guvern, de care sunt apropiați cei doi amintiți mai sus, la care mai adăugăm și discursul puternic anti-USR al premierului, în campania pentru alegerile din PNL, ar putea conduce la ipoteza conform căreia scoaterea ”scheletului din dulap” al premierului Florin Cîțu ar putea fi o răzbunare din tabăra Voiculescu. 

Cîțu, discurs anti USR PLUS, în cursa pentru șefia PNL

"Campania internă din PNL este despre care e cel mai antiuserist preşedinte.” spunea liderul grupului USR PLUS din Camera Deputaţilor, Ionuţ Moşteanu, după ce Florin Cîțu declara: ”Mesaj ferm pentru colegii mei, membri PNL în Bucureşti: cu mine preşedinte al partidului, vom susţine doar membri PNL la primăriile de sector. Votaţi înţelept când alegeţi preşedinţii PNL de sectoare. (...) Împreună construim România liberală”. 

Ludovic Orban, reacție dură după apariția informației în spațiul public

”Cel care ar fi trebuit să facă publică această informație este Florin Cîțu. Dacă Florin Cîțu este supărat pe cineva, ar trebui să fie supărat pe el pentru că el ar fi trebuit să informeze opinia publică cu privire la această întâmplare din viața lui, care este totuși o realitate, s-a întâmplat, face parte din acele părți din penumbră sau din umbră pe care pot să le aibă mulți oameni. Cea mai bună cale de a te elibera de astfel de lucruri este să mărturisești, să spui tu, să vorbești tu despre lucrul respectiv. Cum să fie supărat cineva că o astfel de informație apare în spațiul public. Probabilitatea ca o astfel de informație să apară în spațiul public este uriașă” a fost prima reacție a lui Ludovic Orban față de informația că Florin Cîțu a săvârșit o infracțiune în SUA. 

Vezi continuarea aici: Orban, primele declarații după ce Cîțu a fost închis în SUA: Ar trebui să fie supărat pe el

Florin Cîțu a fost închis două zile, în SUA, în 2001, după ce, la finalul lui 2000, a fost prins conducând sub influența băuturilor alcoolice. El a plătit și o amendă de 1.000 de dolari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel