Scenariu prezidențiale 2024: Simion vs. PNL/PSD. Chirieac, predicție / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook George Simion
Sursă foto: Facebook George Simion
Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o previziune pentru alegerile prezidențiale din anul 2024.

În cadrul emisiunii „Deferiți mass-media“, de la DC News, analistul politic Bogdan Chirieac a făcut unele remarci referitoare la modul în care va arăta peisajul politic al României în timpul alegerilor prezidențiale din anul 2024:

„Nu cred că, indiferent ce, cum și cât de mare ar fi statul de drept, în primul tur, cele două partide mari, PSD și PNL, vor merge împreună. Eu cred că  vor candida fiecare cu omul său. Dacă în turul 2 va intra Simion și candidatul de la PSD sau de la PNL, atunci celălalt partid va sprijini. Cumva, la fel cum s-a întâmplat cu Vadim Tudor în 2000.

George Simion cel mai probabil va intra în turul 2, la cum merge până acum, deși sunt multe obstacole. Văd că statul subteran îi face tot felul de dosare. Una e o contravenție pentru huliganismul de la tribuna Parlamentului, alta e să-i bagi la pușcărie, sunt lucruri total diferite. Mai ales că acte de huliganism, vezi Tivilic Ceaușescu (n.r. Marian Ceaușescu), sunt total nesancționate de stat, nu s-a pus problema în justiție de așa ceva. A mai fost cazul cu Florin Iordache atunci când l-au hărțuit la el acasă, sau când au dat cu vopsea pe clădirea Ministerului Justiției și nu s-a sesizat nimeni. Sunt foarte multe încălcări ale legii și acum să devii extrem de legalist în cazul acesta al lui Simion, nu cred că se va putea. Dar, în turul doi este foarte probabil ca PSD și PNL să-și unească forțele împotriva unui candidat AUR.“, a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Prezidențiale 2024. Răsturnare de situație cu Drulă și USR

Vâlcu: Cât ar lua Kovesi dacă ar candida

Într-o discuție despre alegerile prezidențiale din 2024, jurnalistul Val Vâlcu a spus, la emisiunea "Deferiți mass-media" de la DC News TV, cât crede că ar obține Laura Codruța Kövesi "dacă ar candida... la ce vrea să candideze". 

"Țin și eu un pariu. Ăsta ar fi și scorul electoral al doamnei Kövesi - 4,99%.", a declarat Val Vâlcu. 

"În 2024 zici tu.", a adăugat Gușă. "Dacă ar candida... la ce vrea să candideze!", a răspuns jurnalistul Val Vâlcu. 

"Dacă n-are partid, tot face mai mult. Eu cred că se va face ceva aici.", a mai spus apoi Cosmin Gușă. 

Procentul ales de Val Vâlcu nu este întâmplător. Amintim, în acest sens, că în contextul acuzațiilor de plagiat în cazul lui Nicolae Ciucă, analistul politic Bogdan Chirieac declara că "doamna procuror general european Laura Codruţa Kövesi, că şi dânsa a avut... mă rog, finalul a fost că a plagiat 4,99% şi asta e în regulă, e bine atât, peste 5% din teză se consideră plagiat (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel