Scenariu portocaliu: Antonescu președinte - Băsescu premier
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Băsescu Antonescu
Băsescu Antonescu

Presa apropiată Cotroceniului și-a creat, în ultima perioadă, un nou orizont de așteptarea în ceea ce privește cariera politică a președintelui: Traian Băsescu, premier după terminarea mandatului de șef de stat. Dar atacurile acestuia la Victor Ponta și suținerea lui Antonescu în detrimentul președintelui PSD au condus la nuanțarea scenariului  pentru anul viitor, creionându-se, în opinia editorialiștilor "portocalii", ceea ce poate deveni un tandem Băsescu-Antonescu la vârful Executivului.

Dan Turturică a reacționat pe rețelele sociale la scurt timp după terminarea interviului acordat de Traian Băsescu pentru B1 Tv, remarcând că șeful statului a ales deja să-l susțină pe Antonescu împotriva lui Ponta într-un eventual tur II la prezidențiale.

"Ce scriam în urmă cu două luni devine realitate. potrivit declarațiilor făcute în această seară, la b1, nu cred că mai există vreun dubiu că președintele îl va susține pe antonescu, dacă lupta finală la prezidențiale se va da între acesta și ponta. tristețea este că traian băsescu pare să fi abandonat și el orice speranță că un candidat al dreptei îl va învinge pe antonescu. deși ține în mare măsură și de el ca o finală de tipul iliescu-vadim să poată fi evitată!", a scris Turturică pe Facebook.

Citește și: Presa Portocalie, tot mai convinsă că Băsescu va fi premier

Turturică face trimitere la un editorial al său din România Liberă, publicat pe 22 septembrie.

"Da, oamenii de bună-credinţă nu îi vor ierta lui Antonescu încercările repetate de demolare a statului de drept şi de distrugere a parteneriatelor noastre strategice, însă cei ce bagă bani într-un contracandidat cu şanse reale de a-l învinge pe Ponta – al doilea centru de putere – nu vor ţine cont de asta. Dacă va sta mai bine în sondaje, în el se vor investi majoritatea resurselor, iar lor nu le vor rămâne decât firimiturile.

Instinctul de supravieţuire al celor ce încearcă să împiedice alegerea lui Ponta ca preşedinte, frica de ce îi aşteaptă dacă susţinătorii acestuia vor deţine toate pârghiile puterii, aşa cum nu a mai avut nimeni din 1996 încoace, îi va face să încerce imposibilul. Adică să vopsească un antioccidental convins ca Antonescu în prieten al Americii şi Europei, în democrat şi reformist, mai degrabă decât să parieze pe un cal mort", scria editorialistul la acea vreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel