Scenariu-șoc: Cum poate fi dărâmat Guvernul Grindeanu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu
Valentin Stan a lansat un scenariu care arată cum Guvernul poate fi decimat în urma unei anchete a DNA pe numele mai multor miniștri din Executiv. Metoda ar fi una deja patentată în timpul președintelui Băsescu. 

"În conformitate cu articolul 16 a legii răspunderii ministeriale, președintele poate fi sesizat direct de procurorul șef al DNA pentru a cere urmărirea penală a lui Grindeanu de pildă. Și Grindeanu, conform Constituției, articolul 109, poate fi suspendat(...). Suspendarea premierului în configurația actuală a situației din România ar duce la colapsul Guvernului," a declarat Valentin Stan la România TV.

Totodată, în cadrul scenariului prezentat, Stan a explicat cum poate fi înlăturată și Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, pe o metodă folosită deja în timpul lui Traian Băsescu. 

"Să știți că asta e mișcarea exersată în timpul mandatului lui Băsescu cu ministrul Atanasiu, suspendat, dat afară din Guvern, dosarul penal nefinalizat, dar ministrul "pa!". I-ascultă tu unde intră Carmen Dan: Alineatul 2, articolul 8: Prezentarea cu rea-credință de date inexacte Parlamentului sau președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui Minister pentru a ascunde sâvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului," a încheiat Valentin Stan. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel