Scenariu: Candidatul independent pe care Klaus Iohannis l-ar susține la prezidențiale. Ce spune Chirieac
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / Virgil Simonescu
Inquam Photos / Virgil Simonescu
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre șansele posibililor candidați la prezidențiale.

Întrebat în cadrul unei emisiuni prezentate de Ioan Korpos, la România TV, despre un scenariu care spune că Eduard Hellvig sau Cătălin Cîrstoiu ar fi candidatul independent pe care Klaus Iohannis l-ar susține la prezidențiale, dar și despre ceilalți posibili candidați Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns:

'Candidat la prezidențiale cred că va fi unul dintre cei doi, respectiv Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă, susținut și de celălalt partid. Dacă va candida Marcel Ciolacu, PNL și Nicolae Ciucă îl vor susține și invers. Dacă va candida Nicolae Ciucă, PSD și Marcel Ciolacu îl vor susține.', a zis Bogdan Chirieac.

'În cazul în care nu se va întâmpla asta, probabil că fiecare va candida separat, urmând ca turul 2 să aleagă. Sigur că îl avem și pe domnul George Simion. Însă presupun că oricare dintre cei doi, Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă, care va intra în turul 2 contra lui George Simion, PNL și PSD îl va susține. Adică, PNL și PSD se vor susține reciproc în turul 2 al alegerilor prezidențiale.', a spus Bogdan Chirieac.

* Inquam Photos / Octav Ganea

'În privința profesorului Cătălin Cîrstoiu, deocamdată, i-au anunțat sprijinul, dar poate îl și acordă acest sprijin PSD și PNL. Deocamdată nu mi se pare că profesorul are parte de sprijin real din partea celor două partide pentru Primăria Generală a Capitalei. Iar soluția Cătălin Cîrstoiu știm foarte bine de ce a fost aleasă, fiindcă au existat presiuni din partea unor personalități politice puternice, precum doamna Firea, în special, dar și de domnul Burduja, care avea șansă să îl învingă pe Nicușor Dan.', a zis Chirieac.

Foto - Agerpres

'La doamna Firea presupun că ar fi fost o luptă, dar începea cu a doua șansă după Nicușor Dan. Pentru a împăca această situație au trebuit să meargă pe un candidat independent. Acum că, în acest an, vor fi tot mai mulți candidați independenți... ce facem cu Mircea Geoană, care va candida, probabil, tot ca independent?!', a mai declarat analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel