Scena balconului cu Merkel și Tusk. Miza negocierilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: tvn24
Foto: tvn24
Premierul polonez Donald Tusk a ajuns la Bruxelles cu prilejul summit-ului liderilor UE, unde se va lua decizia finală auspra unor posturi cheie din Comisia Europeană, precum cel de Înalt Reprezentant. Înainte de întâlnirile oficiale, Tusk a găsit timp să discute cu cel mai puternic om din Europa, cancelarul Angela Merkel.

Polonia speră să obțină două dintre cele mai importante funcții de la Bruxelles. Premierul Donald Tusk este propunerea pentru șefia Consiliului European, unde îl poate înlocui pe Herman van Rompuy, iar ministrul de Externe, Radoslaw Sikorski, vizează postul de șef al diplomației europene, ocupat în prezent de baroneasa Ashton.

Summit-ul era programat pentru ora 18:00, dar a fost amânat până la 20:00. Tusk a profitat de schimbarea de program și a purtat conversație cu Angela Merkel. Imaginile au fost surprinse de TVN24.

Mass-media poloneză insistă că Tusk l-ar putea înlocui pe van Rompuy, dar premierul dezminte zvonurile, spunând că preferă să se concentreze pe chestiunile interne.

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că România vrea ca noul șef al diplomației europene să provină dintr-un stat estic. "Sigur că și România are punctul ei de vedere, am dori ca Înalt Reprezentant pentru politica externă să fie un reprezentant al statelor estice", a anunțat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel