Scăpăm de război înainte de sărbători? Bogdan Chirieac: Un pas important. Rusia nu mai este o superputere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Scăpăm de război înainte de sărbători? Bogdan Chirieac: Un pas important. Rusia nu mai este o superputere / Foto: Pixabay, de Joachim Schnürle
Scăpăm de război înainte de sărbători? Bogdan Chirieac: Un pas important. Rusia nu mai este o superputere / Foto: Pixabay, de Joachim Schnürle
Analistul politic Bogdan Chirieac a menționat un pas important în legătură cu războiul din Ucraina.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat la România TV declarația președintelui american Joe Biden care a spus că este pregătit să vorbească cu Vladimir Putin.

"Nu scăpăm de război înainte de sărbători, dar sunt primele semne oficiale că negocierile de pace sunt avute în vedere. Încă de acum o lună de zile presa americană a anunțat și vorbea despre posibilitatea unor negocieri de pace. Acum președintele american Joe Biden face un gest uriaș când spune că este de acord să vorbească despre pace cu Putin.

Deci, vă dați seama, de la înălțimea lumii libere să vorbești cu un om care este acuzat, cu dovezi clare, de crime de război, Vladimir Putin... Dar face acest lucru. Totuși, sunt aproximativ 250 de mii de victime, ucraineni și ruși, în acest război, în 10 luni de zile, pe pământ european. Este de neimaginat ce s-a putut petrece și vine Joe Biden și spune: "Dacă e cazul, pot să mă întâlnesc cu Putin pentru a vorbi despre pace. Vreau să văd ce este în mintea lui". Cred că este un pas important.

Dacă Joe Biden vorbește despre așa ceva, este clar că Putin nu are soluții. Fiindcă a pierdut războiul din Ucraina, pentru el important este să se mențină la putere în Rusia pentru că tot sistemul este colapsat în acest moment. Rusia nu mai este o superputere decât din punctul de vedere al armelor nucleare", a declarat Bogdan Chirieac.

Joe Biden: Sunt pregătit să vorbesc cu Vladimir Putin, dar cu o condiție. Există o modalitate prin care acest război să se termine

Președintele american Joe Biden a declarat că nu are planuri imediate de a-l contacta pe Vladimir Putin, dar că este pregătit să vorbească cu președintele rus dacă acesta își manifestă interesul de a pune capăt războiului din Ucraina, însă numai după consultări cu aliații NATO.

"Nu am planuri imediate să-l contactez pe domnul Putin", a spus Joe Biden la o conferință de presă la Casa Albă, după discuții cu omologul francez Emmanuel Macron.

"Sunt pregătit să vorbesc cu domnul Putin, dacă de fapt va fi interesat să decidă să caute o modalitate de a pune capăt războiului. Nu a făcut asta încă", a mai spus acesta.

Preşedinţii Biden și Macron au promis solidaritatea țărilor lor cu Ucraina împotriva războiului declanşat de Rusia și au promis că vor colabora pentru a face față dificultăților economice provocate de conflict. Preşedintele Biden a pus sarcina de a pune capăt războiului, care a început o dată cu invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie, direct în sarcina lui Vladimir Putin. Vezi mai mult AICI.

Kremlinul respinge condiţiile lui Biden pentru discuţii cu Putin

Kremlinul a respins, vineri, condiţiile menţionate de preşedintele american Joe Biden.

"Biden a spus de facto că negocierile vor fi posibile numai după ce Putin va părăsi Ucraina", ceea ce Moscova "evident" că respinge, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov. "Operaţiunea militară continuă", a adăugat el.

Preşedintele Vladimir Putin este deschis discuţiilor despre o posibilă soluţionare a conflictului în Ucraina, dar refuzul Statelor Unite de a recunoaşte teritoriile anexate ca fiind ruse împiedică găsirea unui posibil compromis, a explicat Kremlinul. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel