Scăpăm de ploi și cresc temperaturile. Florinela Georgescu (ANM): Probabil cu două maxime de temperaturi ridicate
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @EyeEm
FOTO: Freepik @EyeEm
Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a venit cu mai multe detalii despre vreme.

Florinela Georgescu, director executiv în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), spune că scăpăm de precipitații și temperaturile scăzute, sub normalul perioadei.

”Masa de aer rece rămâne deasupra țării noastre. Au fost temperaturi scăzute în nopțile trecute. În zonele depresionare au fost valorile cele mai coborâte, depresiunile din partea de est a Transilvaniei cu precădere, dar au fost scăzute și temperaturile din cursul zilelor, tot în partea de est a Transilvaniei, dar și în nordul Moldovei și în zona litorală. Temperaturi care nu au depășit 14-16 grade Celsius.

Rămânem cu o vreme mai rece decât normalul și în zilele viitoare, cu maxime între 14 și 22 de grade Celsius la nivelul întregi țări. Cele mai ridicate valori vor fi în regiunile vestice și sud-vestice.

Situația aceasta așteptăm să se schimbe spre sfârșitul săptămânii, iar săptămâna viitoare să aducă, în general, temperaturi apropiate de normalul perioadei, probabil cu două maxime de temperaturi ridicate, la începutul și la sfârșitul săptămânii viitoare”, a declarat Florinela Georgescu, directorul executiv în cadrul ANM, la Realitatea Plus.

Potrivit meteorologului, normalul perioadei este în 20 și 26 de grade Celsius. ”Dacă acele 26-27 de grade probabil le vom atinge pe partea de vest a teritoriului, așteptăm să mai crească, estimăm că vor mai crește și temperaturile cele mai scăzute, cele care încă se mai mențin sub 16 grade. Sperăm ca la sfârșitul săptămânii, în general, să înregistrăm maxime între 20 și 26 de grade”, a mai spus Florinela Georgescu.

Totodată meteorologul a făcut precizări și în privința ploilor, după ce în weekend am avut avertizare de cod galben de precipitații în aproape jumătate de țară.

Astfel, ”precipitațiile vor fi puține în perioada următoare, acesta este un lucru bun. Instabilitatea atmosferică va fi mult mai redusă, urmând să se mai semnaleze în zona montană”, a mai spus meteorologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel