Scapă de mucegaiul din jurul ferestrelor cu mijloace ieftine și eficiente
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Scapă de mucegaiul din jurul ferestrelor, cu mijloace ieftine și eficiente. Sursa - pixabay.com
Scapă de mucegaiul din jurul ferestrelor, cu mijloace ieftine și eficiente. Sursa - pixabay.com
Atunci când în casă este frig, iar afară umiditatea este ridicată, în jurul ferestrelor apare mucegai.

La primele urme de mucegai, trebuie luate măsuri Gospodinele cu experiență cunosc câteva mijloace, care te vor ajuta să scapi de mucegai cu un efort minim și folosind mijloace improvizate.

Cel mai adesea, mucegaiul negru apare în colțuri, în jurul garniturii geamului de termopan, pe elementele de fixare și pe balamale. Toate aceste zone trebuie prelucrate cu atenție.

Trusa de prim ajutor de pe pervaz: iată plantele pe care trebuie, neapărat, să le cultivi

Pentru a elimina mucegaiul negru de la ferestre, încearcă înălbitor. Înmoaie câteva bucăți de hârtie igienică în înălbitor și lipește-le pe zonele afectate de mucegai. Asigură-te că hârtia este lipită bine de zonele mucegăite. Lăsă hârtia lipită de zonele afectate de mucegai circa12 ore. După ce timpul a expirat, vei vedea că mucegaiul a dispărut complet.

Adaugă acest ingredient în mașina de spălat și hainele vor avea un miros unic 

În loc de hârtie igienică poți folosi cârpe de bumbac. Dacă dorești poți înlocui înălbitorul cu alte produse, destinate combaterii mucegaiului. Aceste produse pot fi achiziționate din majoritatea supermarketurilor. 

Și dacă ai mai multă încredere în metodele populare de a scăpa de mucegai, atunci poți face  acasă următorul preparat. 

Se ia 100 grame de apă, 50 grame de oțet, 50 grame de  peroxid de hidrogen și 25 grame de acid boric. Amestecă bine toate ingredientele. Înainte de a le aplica pe zonele cu mucegai, încălzește  amestecul și acoperă zonele afectate de mucegai. Lăsă-l să acționeze câteva ore și apoi spălă zonele cu apă curată.

BONUS. Ușa cuptorului este murdară de grăsime? Cu trucurile bunicii va fi ca nouă

În sezonul rece, cuptorul este folosit la prepararea rețetelor delicioase, de aceea acum e cel mai bun moment pentru a-l curăța temeinic.

Unele gospodine amână curățarea cuptorului, ceea ce duce la formarea unui stat de grăsime arsă, care este dificil de eliminat.  Dar, mai devreme sau mai târziu, cuptorul trebuie curățat. Dacă și cuptorul tău este murdar, acest truc te va ajuta să-l curăți rapid și ușor.

Pentru asta vei avea nevoie de:1/4 pahar de bicarbonat de sodiu și puțină apă. Amestecă bicarbonatul de sodiu cu apă pentru a obține o pastă consistentă. Acoperă întreaga suprafață a cuptorului cu această pastă, inclusiv ușa de sticlă.

Lăsă pasta să acționeze jumătate de oră. Apoi, cu ajutorul unui burete, șterge grăsimea și funinginea de pe pereții cuptorului și clătește cu apă, astfel încât să nu rămână pete albe de bicarbonat.

Pune făină în chiuvetă și vezi ce efect are. Trucul care este util tuturor gospodinelor

Totuși, dacă petele de grăsime sunt greu de îndepărtat, poți apela la un alt remediu. Pentru a prepara un degresant veți avea nevoie doar de 3 ingrediente cu proprietăți extraordinare. Primul este oțetul, un produs folosit pentru a îndepărta grăsimea și reziduurile de grăsime. Al doilea este acidul citric, pe care îl găsești cu ușurință în supermarketuri și magazine de articole de uz casnic.

Și, în final, vei folosi cenușă de lemn. Bunicile noastre au folosit acest produs atât pentru albirea rufelor, cât și pentru a reda strălucirea unor suprafețe.  

Cum se prepară și se folosește acest remediu natural

Combină, într-un recipient, o lingură de acid citric și una de cenușă de lemn. Adăugă o jumătate de pahar de oțet  și amestecă. Cu pasta obținută poți degresa cuptorul. 

Pune o parte din această pastă pe un burete moale și aplic-o pe pereții interiori ai cuptorului cu mișcări circulare. Acest produs este eficient și pentru a curăța și rafturile cuptorului.

Lăsă produsul să acționeze câteva minute și îndepărtează, apoi, orice reziduu folosind o cârpă moale, umezită cu apă curată. Acest remediu va îndepărta rapid incrustațiile și, de asemenea, mirosurile neplăcute din cauza reziduurilor de alimente arse.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel