Scapă de mirosul neplăcut din cuptor cu aceste ingrediente simple
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Scapă de mirosul neplăcut din cuptor cu aceste ingrediente simple. Sursa foto: freepik.com
Scapă de mirosul neplăcut din cuptor cu aceste ingrediente simple. Sursa foto: freepik.com
Dacă gătești des în cuptor, atunci cunoști deja mirosul urât care rămâne în interior.  

Pentru a nu spăla, de fiecare dată, cuptorul cu detergenți chimici, îți spunem cum să elimini rapid și eficient mirosul neplăcut care rămâne după preprarea bucatelor.

Trucul este destul de simplu. Tot ce ai nevoie este bicarbonat de sodiu și scorțișoară măcinată. Amestecă 1 lingură de bicarbonat de sodiu și 1 linguriță de scorțișoara măcinată într-un castron mic. Pune recipientul în cuptor, pornește-l la 180 de grade și lasă 10-15 minute.

Cum să crești castraveți în apă clocotită? O modalitate rapidă pentru germinarea semințelor

Scorțișoara are un miros puternic și este un antiseptic. Când oprești cuptorul, va mirosi a scorțișoară și toate mirosurile străine vor dispărea. Această metodă este excelentă și pentru îndepărtarea mirosurilor și din cuptorul cu microunde.

Scorțișoara este folosită și pentru a scăpa de mirosul neplăcut din coșul de gunoi. Presară puțină scorțișoară pe o cârpă umedă. Pune apoi cârpa pe fundul coșului de gunoi.

Spală rapid o oglindă: un mod care te va surprinde

Și citricele luptă bine cu mirosurile neplăcute. Se toarnă apă într-o cratiță, se adaugă câteva coji de lămâie sau portocală și se dă la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Citricele vor absorbi toate mirosurile neplăcute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel