Dispută la Hollywood: „Studiourile produc conţinut de slabă calitate"
Data publicării:
Autor: Andi Miron
WhatsApp
Celebra actriță Jodie Foster, cunoscută de mulți dintre noi pentru rolurile din X Files și Silence of the lambs, critică producțiile fantastice ale studiourilor Hollywoodiene. Aceasta e de părere că studiourile produc conținut de slabă calitate, accesibil maselor. 

Actrița face o paralelă între acest obicei de consum și metoda fracturării hidraulice, prin care se exploatează gazele de șist, ce aduce un profit considerabil, însă care pe termen lung distruge planeta.

 „A merge la film în ziua de azi e ca şi cum ai merge într-un parc de distracţii. Studiourile produc conţinut de slabă calitate pentru a fi pe placul maselor şi al investitorilor. E ceva ce poate fi asemănat industriei extractoare de petrol. Faci o mulţime de bani, însă distrugi pământul (...) Aşa sunt influenţate în sens negativ obiceiurile de consum cinematografic ale americanilor şi ale publicului din întreaga lume. Nu vreau să realizez filme de 200 milioane de dolari despre supereroi. Fac filme pentru că am ceva de spus şi pentru că asta mă ajută să îmi găsesc locul în această lume sau pentru că asta mă ajută să evoluez” a afirmat Jodie Foster.

Nu au întârziat reacțiile. Producătorul și scenaristul James Gunn, scenarist la Guardians of The Galaxy e de părere că Foster are o viziune de modă veche asupra filmului.

„Cred că Foster are o viziune de modă veche asupra filmului – aceea că o producţie-spectacol nu poate fi captivantă şi prin ceea ce transmite. Este adevarat de cele mai multe ori, însă nu întotdeauna”, a notat Gunn contul său de Twitter.

„Eu cred că, pentru ca industria cinematografică să supravieţuiască, este nevoie ca produsele sale de top să aibă o viziune şi să fie emoţionante – ceea nu se întâmplă de obicei. Însă unii dintre noi fac tot ce le stă în putinţă pentru a se îndrepta în acea direcţie”, a mai spus Gunn. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel