Scântei la Adunarea Generală a ONU. Palestinienii și israelienii se acuză reciproc de "genocid"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Au fost scântei la Adunarea Generală a ONU. Palestinienii și israelienii se acuză reciproc de "genocid".

Ministrul de externe palestinian, Riyad Al-Maliki, şi ambasadorul israelian în Statele Unite, Gilad Erdan, s-au acuzat reciproc de genocid în cursul unei dezbateri la Adunarea Generală a ONU privind conflictul israeliano-palestinian, relatează Agerpres, citând AFP.

În dezbaterea de astăzi nu vedem o apărare a obiectivelor stabilite pentru ONU, ci mai degrabă o indiferenţă faţă de Hamas, care, la fel ca naziştii, este angajată în genocidul poporului evreu'.', a subliniat diplomatul israelian, care este şi ambasador la ONU.

"Această dezbatere este caracterizată de înşelăciune şi minciuni", deoarece "Hamas vizează civili, în timp ce Israelul vizează terorişti", a insistat el. Hamas este o organizaţie jihadistă teroristă care a lansat peste 4.000 de rachete împotriva oraşelor israeliene în ultimele 11 zile, a adăugat Gilad Erdan, care a părăsit amfiteatrul Adunării Generale a ONU la scurt timp după ce Riyad Al-Maliki şi-a început discursul.

VEZI ȘI: Atacurile din Gaza spre Israel încetează „într-o zi sau două”, spune un înalt oficial al Hamas

Ministrul de externe palestinian: Să oprim masacrul



Să oprim acest masacru!, a cerut, la rândul său, Riyad Al-Maliki, solicitând încă o dată comunităţii internaţionale să pună capăt ocupaţiei israeliene şi să lupte împotriva coloniilor construite de Israel.

Armata israeliană a continuat să atace, astăzi poziţii islamiste din Fâşia Gaza, inclusiv tuneluri utilizate de combatanţii care lansează rachete spre Israel. De asemenea, organizaţiile militante Hamas şi Jihadul Islamic au reluat, joi dimineaţă, atacurile cu rachete spre Israel.

Un număr de 232 de palestineni, printre care combatanţi Hamas, şi 12 israelieni şi-au pierdut viaţa de la începutul actualului conflict din Fâşia Gaza şi sudul Israelului, pe 10 mai. Cinci palestinieni au decedat joi din cauza loviturilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această enclavă aflată sub controlul Hamas.

VEZI ȘI: Peste 200 de palestinieni și 12 israelieni morți în conflictul dintre Israel și Hamas

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel