”Scandalul vergeturilor” provocat de George Buhnici. Bulai: Unde s-a greșit, de fapt, în cazul vloggerului
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
foto captură video
foto captură video
Declarațiile făcute de vloggerul George Buhnici în care își compară soția cu „o minoră” și critică siluetele femeilor aflate pe litoral au stârnit un val de critici. Sociologul Alfred Bulai a comentat subiectul la DCNewsTV.

Întrebat dacă se duce la mare anul acesta, Alfred Bulai a zis că nu a fost de mulți ani., discuția îndreptându-se spre George Buhnici.

„Poți să ai părerile tale, țineți-le acasă”, a zis Alfred Bulai, adăugând: „Cu băieții, prietenii lui la bere, este treaba lui ce face, nu ne interesează pe noi.” Însă, a atras atenția sociologul, „când ești în spațiul public și ești sponsorizat de tot felul de instituții, atunci am o problemă”, a subliniat Alfred Bulai.

Amintim că BCR a anunțat, săptămâna aceasta, că încheie colaborarea cu vloggerul George Buhnici. Mai multe, AICI!

„Într-o societate normală, există o chestiune de cod de etică. (...) În momentul în care ieși în spațiul public și difuzezi, trebuie să existe o responsabilite socială. Dincolo de faptul că eu cred că ești rudimentar intelectual dacă vorbești așa despre niște oameni, despre femei cu atât mai mult, dar în general nu te pot considera decât, cum ziceam noi pe vremuri, neamul lui manivelă”, a conchis Alfred Bulai.

*Acest articol reprezintă o opinie

Bulai și Vâlcu caută „Nod în papură”, la DC News. Ediție specială în studio, Ep. 33, Sez. 1

Citește și...

Buhnici și vergeturile. Mircea Badea, despre singurul caz în care o femeie ar trebui să arate impecabil: Am și eu totuși o exigență

Mircea Badea a reacționat după ce a văzut că declarațiile lui George Buhnici despre vergeturi au luat amploare.

„Eu credeam că Buhnici nu există. Cine e Buhnici?! Pentru mine este nimeni în drum. Cui îi pasă ce a zis Buhnici despre orice?! Dar se pare că unii iau lumină de la Buhnici. (...) Acum nu mai interesează pe nimeni de Robor, românii erau interesați de ratele la bănci doar pe vremea lui Dragnea. Hai să vorbim de Buhnici, că doar asta vor românii. Acest subiect, în realitate, nu există, dar lumea este interesată și eu vreau audiență. 

Ce mi se pare important de spus? Raportarea corectă era să nu ne intereseze ce spune Buhnici. A spus niște tâmpenii, dar faptul că unii s-au inflamat înseamnă că i-a atins subiectul, adică nu i-a lăsat indiferenți ce a zis el. Niște doamne au vorbit la televizor și erau afectate de ce a spus Buhnici. Acest lucru mi se pare greșit. Să analizez ce a spus Buhnici? Mă doare în cot. Ce este greșit este să te afecteze ce a spus Buhnici sau unul ca el. Și pentru că nu pot fi schimbați cei care gândesc așa, ce rămâne de făcut? Să mă modelez pe mine. Cum să mă intereseze ce zice unul?! Depinde cât de permisiv sunt eu în a mă răni niște cuvinte. (...) Nu lăsa viața să-ți răpească mintea, indiferent prin ce treci. Treci peste. (...) De ce trebuie să fie cineva atins de ce zice Buhnici? (...) Suntem prea slabi în interior, ne pot răni atât de multe lucruri poate pentru că generațiile actuale nu au trecut prin nicio criză majoră, de fapt, abia acum am trecut prin niște crize - pandemie, război la graniță, apocalipsă economică. Când vom trece prin toate crizele de genul, nu ne va mai interesa ce spune unul ca Buhnici. În prezent, oamenii sunt prea ușor de rănit. Generația care a trecut prin Al Doilea Război Mondial sigur nu e interesată dacă îi spui că n-are „pătrățele”. Înțeleg și tema bullyingului. Să lupți eficient împotriva bullyingului este nu să-l faci pe X să nu mai zică un anumit lucru, ci pe celălalt să nu-i pese. Dacă eu decid că e ok așa cum sunt, de ce trebuie să mă afecteze ce zice unul ca Buhnici?!”, a spus Mircea Badea. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel