Scandalul rentei viagere a dus la retragerea modificării Legii Sportului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
gimnaste
gimnaste

Ministrul Educației, Daniel Funeriu, a anunțat că va retrage modificările propuse la Legea Sportului, după ce gimnastele au declarat că se vor retrage din activitate. Potrivit noii legi, renta viageră nu ar mai fi fost primită decât la împlinirea vârstei de 30 de ani.

În contextul acestei modificări, România riscă să participe la Olimpiada de la Londra, din 2012, doar cu o singură gimnastă. Cele mai multe dintre componentele lotului naţional vor să se retragă din activitate, după ce ANST a propus ca renta viageră să fie acordată după vârsta de 30 de ani, scrie realitatea.net.

"M-au sunat ca să-mi spună că pleacă de la lot peste două săptămîni pentru că nu vor să rateze renta viageră în cazul în care se va impune limita de vârstă. Iniţial, am crezut că e o farsă nereuşită, dar după ce m-am informat şi am aflat de intenţia Autorităţii Naţionale pentru Sport, mi-am dat seama că e ceva serios", a mărturisit Mariana Bitang, care se află la Viena alături de Octavian Belu.

Modificarea nu i-ar afecta pe campionii olimpici, mondiali şi europeni care beneficiază deja de rentă, ci doar pe cei aflaţi încă în activitate. "Am realizat că există toate şansele ca eu şi Belu să rămânem la Izvorani doar cu Larisa Iordache, pe care să o ducem la Olimpiada de la Londra", a adăugat Bitang.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel