Scandalul PROTOCOALELOR. ȚUȚUIANU, precizări-cheie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Presedintele Comisiei parlamentare de control asupra activității SRI, senatorul PSD Adrian Țuțuianu, a afirmat, astăzi, că protocoalele reprezintă o formă legală, firească și necesară. 

El a subliniat că ”există acte normative unde este prevăzută expres necesitatea încheierii unor protocoale”. Adrian Țuțuianu a adăugat că SRI a încheiat protocoale din 1992 la inițiativa Serviciului sau a altor instituții din România, unele fiind aprobate de CSAT. 

Președintele SRI, Eduard Hellvig, a transmis în ședinta comisiei de control că ”unele documente de cooperare nu mai corespund realităților juridice, iar altele și-au atins obiectivele, directorul SRI a hotărât denunțarea tuturor protocoalelor care nu mai corespund criteriilor de necesitate și actualitate”. 

Între Parchet și SRI a fost încheiat un protocol în 4.02.2009. ”DNA este o structură a acestui Parchet” a spus Țuțuianu. Protocolul respectiv a funcționat până anul trecut, când a fost publicată decizia CCR în acest sens. 

Protocoalele sunt bilaterale sau multilaterale, iar majoritatea au caracter de secret de stat, a spus Adrian Țuțuianu, care a adăugat că ele nu pot fi declasificate oricum, pentru că unele au termene, altele implică mai multe părți. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel