Scandalul ”Jigodie-CNA”. Gigel Știrbu solicită demisia de urgență a Laurei Georgescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
După înregistrările compromițătoare cu Laura Georgescu difuzate marți, un fost ministru PNL solicită demisia de urgență a șefei CNA.

Vezi și: Georgică Severin, șeful Comisiei Cultură, reacție după ce a fost făcut „jigodie” de Laura Georgescu, șefa de la CNA


Gigel Știrbu solicită demisia de urgență a Laurei Georgescu, prin intermediul unui comunicat de presă:

"În numele idealului libertății presei, cer demisia de urgență a președintei CNA Laura Georgescu

Informațiile apărute în presă privind modul în care președinta Consiliului Național al Audiovizualului, Laura Georgescu, înțelege să facă față responsabilităților care îi revin sunt absolut revoltătoare. Personal, cer demisia de urgență a Laurei Georgescu, în numele idealului libertății presei.

Primul lucru care trebuie să se întâmple, fără întârziere, este ca cei care au un cuvânt de spus în domeniul mass-media - fie că sunt oameni politici, directori de instituții media, jurnaliști, personalități culturale, lideri ai societății civile - să creeze o presiune mediatică considerabilă pentru ca Laura Georgescu să-și dea demisia cât mai repede cu putință. Este nevoie de coagularea tuturor acestor voci, deoarece persoana care îndeplinește funcția de președinte al CNA nu poate fi demisă, ci doar schimbată o dată la 4 ani, iar la o demisie de onoare nu ne putem aștepta având în vedere comportamentul doamnei Georgescu.

Citește și: Severin cere demisia Laurei Georgescu. De ce nu poate fi demisă șefa CNA


Al doilea lucru care trebuie făcut este ca înlocuirea Laurei Georgescu din fruntea CNA să se facă cu o persoană deasupra oricăror suspiciuni de părtinire, o persoană care să provină din domeniu, să știe cum funcționează lucrurile și să țină la demnitatea jurnaliștilor. În acest moment, este evident faptul că CNA este o instituție politizată excesiv și predispusă la controverse, iar acest lucru trebuie să înceteze neîntârziat.

Nu în ultimul rând, este necesară o analiză detaliată a întregii activități a CNA, dar și a legislației în domeniu, astfel încât o multitudine de derapaje posibile să fie împiedicate din start prin legi viabile și regulamente stricte. CNA trebuie să devină ceea ce ar fi trebuit să fie încă de la început: un reper profesionist și imparțial pentru toți profesioniștii din domeniu.

Din păcate, de la înființarea sa, în 1992, Consiliul Național al Audiovizualului are o istorie plină de controverse și scandaluri. Indubitabil, o astfel de instituție este necesară, însă trebuie să facem în așa fel încât aceasta să fie mai presus de orice ingerință politică sau suspiciune de părtinire".

Vezi și: Scandalul ”Jigodie-CNA”. Jucan: Înregistrarea e reală, știu cine a făcut-o

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel