Scandalul dintre Iohannis și Ilan Laufer, în presa din Israel
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Scandalul dintre președintele Klaus Iohannis și Ilan Laufer a ajuns inevitabil și în presa din Israel.

Jerusalem Post își informează cititorii despre acuzele pe care Ilan Laufer le-a adus președintelui României care a respins propunerea sa la ministerul Dezvoltării. Jurnaliștii din Israel îl citează pe Ilan Laufer, politician cu dublă cetățenie israeliano-română, care îl acuză pe Iohannis de antisemitism și de faptul că respingerea sa are legătură cu relocarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, lucru pe care Guvernul l-a anunțat însă Președinția se opune.

„Aceste atacuri antisemite la adresa mea sunt cu atât mai dureroase cu cât din familia mea au decedat 52 de persoane în perioada Holocaustului”, a spus Laufer, citat de jurnaliștii din Israel. 

În ceea ce privește mutarea ambasadei României, Jerusalem Post amintește în contextul scandalului dintre Ilan Laufer, informații pe care ziarul le-a publicat citând surse proprii occidentale, vorbeau de o intervenție internațională și precizau că Angela Merkel l-ar fi îndemnat pe Klaus Iohannis în timpul unei întrevederi să se opună planului Guvernului de a muta ambasada.

Totodată, jurnaliștii din Israel expun și poziția președintelui Klaus Iohannis care a negat vehement acuzele și a condamnat ferm folosirea unor teme foarte sensibile în scop politic. „Referințele la antisemitism și nazism în disputa politică sunt iresponsabile și denotă grave carențe de educație, cultură, diplomație și istorie”, precizează administrația Prezidențială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel