Scandalul de la Bloomberg care zguduie Wall Street
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bloomberg scandal jurnalisti dece
bloomberg scandal jurnalisti dece

Reporteri de știri ai Bloomberg au extras informații private ale abonaților prin terminalul de date al companiei, scrie New York Times.

Compania a confirmat că reporteri ai Știrilor Bloomberg, brațul jurnalistic al multinaționalei, folosesc de ani buni terminalele companiei pentru a monitoriza ce fel de servicii folosesc abonații și ce fel de funcții (precum fluxul de știri în regim ”breaking news”) urmăresc atunci când se autentifică.

Terminalele Bloomberg, care costă aproximativ 20.00 $ pe an, se găsesc în aproape fiecare bancă și companie de vânzare-cumpărare.

Bloomberg susține că funcțiile care le permiteau jurnaliștilor să-și monitorizeze abonații sunt o greșeală și au fost dezactivate prompt. Aceasta după ce Goldman Sachs s-a plâns că un reporter al Bloomberg, în timp ce îl chestiona în legătură cu un partener de afaceri, arăta că partenerul nu s-a mai locat pe terminalul său de Bloomberg în ultima vreme.

Confidențialitatea, vitală pe Wall Street

Incidentul a condus la intensificarea îngrijorărilor cu privire la linia dintre terminalul lucrativ de afaceri și hipercompetitivul departament de știri, existând riscul de subminare a credibilității amândurora. ”Pe Wall Street, anonimitatea e critică. Discreția și abilitatea de a-l acoperi pe celălalt sunt vitale”, spune Michael J. Driscoll, un fost angajat al Bear Stearns. ”Dacă reporterii Bloomberg au întrecut limita, e o problemă”, a adăugat el.

Tehnica de monitorizare a informațiilor private se pare că depășește incidentul Goldman, relatat prima oară de The New York Post. O analiză preliminară a relevat că sunt ”câteva sute” de reporteri care au folosit acest mecanism. Bloomberg are peste 2.400 de jurnaliști în întreaga lume, iar oficiali ai postului au infirmat vreo concediere până la acest moment.

Există de asemenea temeri că monitorizarea merge dincolo de Wall Street. Cei care se ocupă de reglementările bancare  ale Rezervei Federale examinează acum posibilitatea ca proprii lor angajați să fi fost obiectul indiscrețiilor reporterilor Bloomberg.

În prezent există peste 315.000 de abonați ai terminalelor Bloomberg care se bazează pe computerul lor pentru cercetare, comerț, comunicare și un flux continuu de informații financiare și știri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel