Scandalul cireșelor cu pesticide. Șef DSVSA: Recomandare hilară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Scandalul cireșelor cu pesticide se pare că ascunde un lanț de greșeli necunoscute publicului. Directorul DSVSA, Ovidiu Zvorișteanu, a dezvăluit, la "Jungla Urbană" de la DCNews, toate detaliile care au condus la recomandarea de a nu se consuma coaja fructelor.  

Ovidiu Zvorișteanu, directorul DSVSA București, a făcut lumină în cazul cireșelor cu pesticide pentru care exista o recomandare la raft ce a scandalizat întreaga țară: "Coaja nu se recomandă pentru consum". Acest anunț, care a dus la o întreagă anchetă a autorităților, se pare că a fost produsul unei erori făcute de un angajat al hipermarketului. "O greșeală de tipărire a recomandărilor a societății care le expunea pentru comercializare. Probabil un angajat neglijent a transferat recomandările pentru portocale sau pentru citrice, unde nimeni nu prea mănânca coaja și acelea puteau fi tratate cu cele două pesticide și a transferat informația respectivă pe eticheta de cireșe. A apărut problema la raft într-un hipermarket, nu este cazul să îi spun numele. Un consumator a făcut o poză, a transmis-o colegilor de la OPC. OPC are ca atribuții etichetarea. Colegii de la OPC au ieșit undeva în mass-media. Mie mi s-a părut hilară recomandarea să arunc coaja la cireașă", a declarat directorul DSVSA București.

(w670)

Răsturnare de situație la analize

 În urma anunțului, DSVSA a început cercetările pentru a descoperi dacă cele două pesticide se regăsesc în cireșe, însă au găsit altceva la fel de grav. "Ne-am autosesizat, am trimis echipe, s-a făcut prelevare de probe, am intrat în laborator, iar rezultatul de laborator a fost negativ pentru cele două pesticide incriminate. Numai că, din cele 160 de pesticide pe care noi le determinăm în laborator, a apărut un alt pesticid, unul nou. Deci aveau o problemă. S-a demarat procedura de retragere de la comercializare și distrugere", a declarat Ovidiu Zvorișteanu la Jungla Urbană, realizată de Liviu Harbuz, de la DcNews.

 Vezi și: Ovidiu Zvorișteanu, director DSVSA București, la ”Jungla Urbană”, cu Liviu Harbuz

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel