Scandal Djokovic, primele consecinţe. Viza unei tenismene din Cehia, ANULATĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Viza unei tenismene din Cehia a fost anulată de autorităţile australiene, în contextul scandalului pornit de la Novak Djokovic. 

Autorităţile australiene i-au anulat viza de intrare jucătoarei cehe de tenis Renata Voracova, care va trebui să se întoarcă în ţara sa, a anunţat vineri postul public de televiziune ABC, pe fondul polemicii generate de decizia de a-i revoca permisul de intrare sârbului Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, informează EFE.

O sursă din cadrul autorităţii de control la frontiere a confirmat această decizie pentru ABC, în ciuda faptului că jucătoarea se afla deja în "Ţara Cangurilor" şi jucase un meci de pregătire în vederea Australian Open, la Melbourne.

Voracova, care a fost reţinută joi, a fost transferată la acelaşi hotel din Melbourne în care se află şi Djokovic, rezervat solicitanţilor de azil.

Conform unei surse citate de ziarul The Age din Melbourne, jucătoarea cehă a intrat în Australia cu o scutire de vaccinare, pe motiv că a fost infectată cu Covid-19 în ultimele şase luni. Acesta a fost şi motivul invocat de Novak Djokovic.

Deocamdată nu se ştie dacă Renata Voracova va face apel împotriva deciziei de revocare a vizei sale, scrie Agerpres.

Surse - alţi trei jucători au scutire medicală pentru Australia 

Djokovic își petrece vineri Crăciunul ortodox pe rit vechi în detenție, după ce i-a fost anulată viza la sosirea în Australia, când oficialii au decis că documentația sa era insuficientă pentru a-i permite intrarea în țară, fiind nevaccinat.

Disputele politice, atât pe plan intern, cât și în străinătate, s-au intensificat în cursul nopții, în timp ce echipa de avocați a lui Djokovic pregătește documentele menite să îi prelungească șederea, după o audiere ce va avea loc luni, la o instanță federală din Melbourne.

Cu toate acestea, câștigătorul a 20 de turnee de Grand Slam ar putea să nu fie singurul nevaccinat care speră să participe la Australian Open și care se confruntă cu o posibilă expulzare din țară.

Ministrul de interne, Karen Andrews, a confirmat că forțele de frontieră australiene evaluează acreditările altor două persoane care au intrat în țară în baza aceleiași scutiri acordate lui Djokovic, precizează Mediafax.

O sursă familiarizată cu această chestiune a declarat pentru Reuters că un al treilea participant la Grand Slam a intrat, de asemenea, în Australia în baza aceluiași certificat, care a fost pus în aplicare de Tennis Australia (federația de tenis) și de guvernul statului Victoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel