Scandalagiii din Săcele, ţintă în online. Flavia Drăgan: Citesc cu scârbă comentariile de la postarea lui Godină
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Jurnalista Flavia Drăgan i-a criticat pe cei care au răspuns relatării lui Marian Godină despre cartierul din Săcele, unde mai multe familii de etnie romă au provocat un scandal monstru de Paşti. 

"Citesc cu scârbă comentariile la o relatare a polițistului Marian Godină despre Gârcini, o comunitate extrem de săracă de romi din judetul Brașov, unde, in ziua de Paște, mai mulți localnici s-au luat la bătaie și la mijloc a rămas prinsă poliția. O parte din comentarii vorbește despre lipsa politicilor publice, a educației, sărăcia in care i-au ținut captivi politicienii, dar o alta, mult mai mare, despre sterilizarea tuturor romilor, despre nivelarea cu excavatorul a întregii comunități, despre aruncarea unei bombe, "să scăpăm odată de ei". Știu că extremismul înflorește în perioade de criză și cred că unii, mulți la număr, se pare, uită că problema noastră e sărăcia.

Mi-e foarte greu să-mi aduc aminte de vreun program coerent al statului român de intervenție în comunitățile marginalizate. Unii din acești oameni primesc, probabil, demonizatul ajutor social. Dar cu ce i-ar putea ajuta asta, când sunt împinși in permanență în afara societății (mi-aduc aminte că, la Craiova, am văzut femei rome speriate că le mor copiii de rujeolă și nu găseau doctori care sa le vaccineze copiii), tratați cu toții ca niște infractori cărora trebuie sa le dai vreo câteva ca să te asculte? Cine greșește trebuie să fie tras la răspundere. Avem legi pentru asta.

Dar, pentru restul, mai bine s-ar obosi statul să facă politici publice sau să înceapă sa aplice unele făcute și implementate cu succes de alții. Îmi aduc aminte de ce a făcut Unicef in județul Bacău, unde am și mers in câteva comunități sărace de romi și unde, după ce le-au adus asistenți sociali, mediatori, consilieri școlari și asistenți medicali, oamenii și-au trimis copiii la școală, au început să își caute locuri de muncă, au învățat cum să-și depună actele la primărie. Unii și-au făcut case, au început să lupte să iasă din sărăcie.

Zic doar că e ușor să antagonizăm și să reducem orice la o singură perspectivă, nasol e că, totuși, realitatea are ceva mai multe nuanțe.

Și că nuanțele astea nu prea aduc așa like-uri.", a scris Flavia Drăgan pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel