Scandal UNITER. Actorul Alexandru Repan: Nici nu mi-am dorit premiul acela foarte tare, nu mă interesează şi nu discut
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Actorul Alexandru Repan a vorbit, în cadrul podcastului Avangarda, moderat de Ionuţ Vulpescu, despre recentul scandal de la premiile UNITER. 

Întrebat dacă păstrează vreo animozitate sau vreun regret legat de episodul cu UNITER, în care s-a ajuns la retragerea premiului de întreaga activitate, Alexandru Repan a spus că "Nu, nu discut despre asta, am auzit întâmplător, nu mi-a spus nimeni. Știu că e pe tot felul de telefoane, de youtube-uri, nu mă interesează asta. Nici nu mi-am dorit premiul acela foarte tare, nu mă interesează și nu vreau să discut despre asta".

I.V.: Are Stendhal o vorbă, că invidia este cel mai puternic sentiment omenesc. Între artiști. În lumea artistică este prezentă invidia?

A.R.: Cred că da. Cred că da. Mai ales între egali. Pentru că dacă ești într-un anturaj mic și te uiți la ăla mare, te uiți cu spaimă, cu admirație, dar între egali, așa, dacă unul are mai multe șanse, joacă mai multe roluri sau mai bine, s-ar putea ca un mic drăcușor să se înfigă și acolo și să zică: „Fir-ar al dracului, și ăsta”. Dar este pasageră și se diluează la un pahar de vodkă, nu durează.

Youtube video image

După apariţia deciziei Senatului UNITER, regizorul SIlviu Purcărete a cerut retragerea propriei nominalizări. 

"Domnule Preşedinte, Dragi colegi,

Odată demascat, cum aflu, că am 72 de ani, că sînt de parte bărbătească, ca să nu mai pomenim, Doamne fereşte, şi de alte beteşuguri incorecte politic, mi-am dat şi eu seama că nominalizarea mea pentru un premiu de regie este în răspăr cu aşteptările unor tineri confraţi şi surori şi generatoare de agitaţie şi indignări.

Mulţumind adînc celor cinci membri ai juriului pentru 'rătăcirea' de a mă fi înscris pe lista candidaţilor la premiu, vă rog sa luaţi în considerare retragerea mea dintr-o competiţie pe care nu mi-am dorit-o şi nu mi-o doresc neapărat şi care provoacă atîta amărăciune şi parapon.

Se ştie că în vremuri grele, cu resurse de hrană împuţinate, mamiferele bătrîne sînt îndepărtate şi sacrificate pentru salvarea exemplarelor tinere, iar noi trăim, într-adevăr, vremuri grele.

Spre împăciuire şi armonie, propun ca, în locul candidaturii mele, juriul sau chiar Senatul însuşi să desemneze pe unul din tinerii sau, mult mai corect, pe una din tinerele leoaice ale regiei românești. Nimic ironic, doar respect pentru vocea Naturii! Cu mulţumiri şi deosebită stimă, Silviu Purcărete

20 Martie 2023", a transmis regizorul Silviu Purcărete celor de la UNITER. 

VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel