Scandal polițiști Buzău. Tribunalul vine cu o răsturnare de situație
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Polițiști - imagine simbol
Polițiști - imagine simbol
Tribunalul Buzău a suspendat hotărârea Consiliului Local prin care polițiștii locali își pierdeau locurile de muncă. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

La începutul lunii, 300 de poliţişti locali au primit preavize din partea Primăriei, ultima zi de muncă fiind 29 noiembrie. Între timp, peste 200 de agenţi s-au adresat instanţei cu cererea de suspendare a noii organigrame aprobate în Consiliul Local, document în urma căruia s-au făcut și deciziile de concediere.

PMP, prin vocea președintelui Adrian Mocanu, a salutat decizia Tribunalului și a spus că spera ca primarul Constantin Toma să nu depună recurs.

"Solutia pronuntata astazi de Tribunalul Buzau este o prima victorie a justitiei asupra faradelegii comise de coalitia penala PSD-PNL la adresa politistilor locali buzoieni", a transmis Adrian Mocanu.

Amintim că primarul Constantin Toma a spus în repetate rânduri că la Buzău sunt angajați foarte mulți polițiști locali, depășindu-se  astfel limita legală.

[citeste si]

"Nu am avut niciodată intenția să dau afară niște oameni nevinovați. Am o hotărâre a Curții de Conturi care spune că în Poliția Locală Buzău vor rămâne doar 138 de polițiști. La 1000 de locuitori trebuie un singur polițist. Așa spune legea. 323 de polițiști erau în plus la Buzău. Din păcate, acești polițiști au fost angajați ilegal, pe bază de contract, fără a se aviza organigrama la Agenția Națională a Funcționarului Public. Noua organigramă va fi fără cei 323 de polițiști pe care Curtea de Conturi i-a declarat ilegal angajați. Nu am nicio firmă de pază și nu am nicio legătură cu vreo firmă de pază pentru a face lobby", a spus Constantin Toma în urmă cu două luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel