Scandal de sute de milioane de euro pe piața media
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Postul de televiziune francez Canal Plus cere daune de 293 de milioane de euro postului beIN Sport, deținut de șeici. Canal Plus acuză șeicii, care au cumpărat PSG, de cocurență neloială. 

Intrarea pe piața media franceză a qatarezilor de la Al Jazeera prin posturile beIN Sport a declanşat un scandal mediatic.  Postul de televiziune al șeicilor, care au cumpărat și PSG, a preluat drepturile de televizare pentru Ligue 1, Serie A, Cupa Spaniei, MLS şi Championship, liga secundă din Anglia.

Firma franceză care deține postul Canal a fost deranjată de ofensivă și a cerut Ministerului Sportului din Franţa să interzică participarea postului beIN Sport la următoarea licitaţie pentru drepturile TV ale Ligue 1. Frederic Thiriez, preşedintele Ligii din Franţa precizând că Liga vinde drepturile, nu PSG, scrie prosport.ro

Canal Plus a dat în judecată  beIN Sport și a cerut daune de 293 de milioane de euro pentru ”concurenţă neloială”. 262 de milioane reprezintă pierderile Canal Plus după apariţia pe piaţă a postului qatarez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel