Scandal pe numirile SRR şi SRTV. Doina Gradea amenință cu instanța: Trebuie respectată legislația
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Este scandal pe numirile Ramonei Săseanu și a lui Liviu Popescu, ca șef interimar al TVR și la Radioul Public, asta după ce au fost declarate neconstituționale de către Curtea Constituțională a României. 

UPDATE: După ședința Birourilor permanente reunite de astăzi s-a stabilit oficial ca Ramona Săseanu şi Liviu Popescu să fie directori generali interimari ai SRTV şi SRR.

CITEȘTE AICI ȘTIREA: BREAKING NEWS  Ramona Săseanu şi Liviu Popescu, numiţi oficial la SRTV şi SRR

- Știrea inițială - 

Doina Gradea, fost șef al TVR, a intervenit în direct la Antena 3 unde a fost întrebată cum ar cataloga ceea ce se întâmplă în Parlament în aceste zile, dacă punem în context și decizia Curții Constituționale. 

”Scopul declarat de cei doi lideri, ai celor două Camere, este unul fals. Puteam asigura conducerea curentă a Societății Române de Televiziune așa cum prevede și legea, ca director general interimar. Parlamentul României a respins rapoartele de activitate și în acest fel au fost demise consiliile de administrație, nu și calitatea de director general pe care am deținut-o eu și colegul meu de la radio. Scopul celor doi lideri este unul fals. Conform Legii 41, interimatul este asigurat de directorii generali care rămân în funcții până la numirea consiliului nou de administrație. Aș putea cataloga drept false și imorale toate aceste scopuri. Este dreptul Parlamentului să numească consiliile de administrație și așa mai departe, dar nu trebuie să încalce legea și trebuie respectate toate demersurile legale. Personal nu am niciun fel de problemă. Sunt un om integru, dar vă spun cu toată sinceritatea că acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. Voi face toate demersurile legale, acelea de a ataca în orice instanță unde pot fi atacate astfel de hotărâri. Este abuzivă, nerespectarea deciziei Curții Constituționale, care prevede foarte clar ce trebuie făcut. Foștii președinți sigură interimatul fără nicio discuție. Doar asiguri conducerea curentă. Trebuie respectată legislația în vigoare. Atâta vreme cât sunt în funcție, și astăzi eu sunt în această funcție, este de datoria mea să asigur conducerea curentă a Televiziunii Publice. Nu ne jucăm cu așa ceva. Vom vedea ce decizii va lua Parlamentul”, a declarat Doinea Gradea. 

Ce va decide Parlamentul 

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se reunesc joi pentru a numi directorii generali interimari ai Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi Societăţii Române de Televiziune (SRTV).

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, pe 17 iunie, sesizarea Partidului Social Democrat şi a decis că hotărârile Parlamentului privind numirea directorilor generali interimari ai SRTv şi SRR sunt neconstituţionale, precizează Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Directorii generali interimari ai SRR şi SRTV, numiţi, joi, de Birourile permanente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel