Scandal pe data Convenției Naționale a PDL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Theodor Paleologu
Theodor Paleologu

Scandalurile din PDL par de neoprit. Marți, Consiliul Naţional de Coordonare al PDL s-a reunit pentru a lua mai multe decizii privind viitorul partidului. Unii sunt de părere că aceasta ar trebui să fie organizată pe 30 iunie, însă există voci care cer devansarea acestei reuniuni pentru sâmbătă, 23 iunie.

UPDATE: 12,45

Consiliul Național de Coordonare al PDL a stabilit ca data Convenției Naționale Extraordinare să se țină la 30 iunie, 2012.

Potrivit lui Emil Boc, la 30 iunie, cei 1450 de delegați ai Convenției vor desemna președintele partidului și membrii Biroului Permanent Național ai PDL.

Comisia de organizare a Convenției va fi alcătuită din liderii primelor nouă organizații clasate în urma legerilor din 10 iunie și se va întruni în cursul zilei de marți, la sediul din Modrogan.

În primul rând, liderii PDL trebuie să decidă când va avea loc Convenţia Naţională Extraordinară a partidului.

 În cadrul Consiliului Naţional de Coordonare se discută şi despre numărul de delegaţi care vor participa la Convenţie, dar şi despre calendarul depunerii candidaturilor pentru funcţiile de conducere. Duminică, Emil Boc a declarat că la convenţia de la sfârşitul lunii vor participa 1.450 de delegaţi, iar organizarea acesteia va cădea în sarcina unor oameni aleşi din cadrul filialelor cu cele mai bune rezultate în alegerile locale.

Înaintea şedinţei CNC, preşedintele demisionar al PDL, Emil Boc, a declarat că va propune ca data organizării Convenţiei să fie 30 iunie.

Marţi dimineaţă, au apărut zvonuri conform cărora Convenţia ar urma să aibă loc chiar în acest week-end. Mai precis, sâmbătă, 23 iunie. În replică, vicepreşedintele demisionar al PDL Elena Udrea a declarat că organizarea Convenţiei la finalul acestei săptămâni ar fi o idee bună, dar că trebuie verificat dacă se poate realiza acest lucru din punct de vedere tehnic.

 Teodor Paleologu: Intenția de a organiza Convenția pe 23 iunie echivalează cu un puci FSN-ist

Pe de altă parte, Teodor Paleologu s-a arătat nemulțumit de devansarea datei stabilite pentru organizarea Convenției Naționale a PDL

"S-a agreat o anumită dată pentru organizarea Convenţiei, şi anume 30 iunie. Aud acum că se intenţionează organizarea Convenţia Naţională pe 23 iunie, ceea ce nu este pentru mine corect. (...) Echivalează cu un puci, un puci FSN-ist. Nu sunt de acord cu aşa ceva. Nu intenţionez să candidez eu, am pierdut alegerile la Sectorul 1, dar sunt unii câştigători care au idei apropiate de ale mele, precum Falcă", a spus Paleologu, înaintea reuniunii Consiliului Naţional de Coordonare al PDL.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel