Scandal în Parlament, la audieri. "Sunteți varză de Bruxelles"
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
parlament
parlament

Ministrul propus pentru românii de pretutindeni a fost făcut varză de Bruxelles de către un deputat PNL, în timpul audierilor. Pe de altă parte, Bogdan Stanoevici a spus, la finalul audierilor, că-l recomandă talentul și istoria. 

Ministrului delegat propus pentru românii de pretutindeni, Bogdan Staneovici, a fost întrebat ce își propune pentru a-i susține pe românii din afara granițelor, care pleacă la muncă, dar și care sunt șansele pentru organizarea Congresului pentru românii de pretutindeni în 2014, scrie Mediafax.

"Pentru mine este o prioritate absolută punerea pe picioare a acestui congres al românilor de pretutindeni, este foarte important, sigur că nu îl putem face singuri, structura noastră este mică, în cadrul unui mare minister. Evident, probleme financiare nu sunt de neglijat. Noi nu putem decât să ajutăm prin contactele cu românii din afară şi ei să îşi aleagă reprezentanţii care să participe la acest congres", a răspuns Stanoevici.

Varza de Bruxelles

Deputatul PNL, Mircea Dolha, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor, l-a întrerupt. Dolha a replicat: "Chiar dacă mie îmi place multiculturalismul european, pentru că suntem în clubul acesta de elită al Uniunii Europene, vă pot spune, fiindcă dumneavoastră aţi folosit metafore, parabole chiar în ceea ce aţi explicat până acum, că sunteţi varză de Bruxelles. Sunteţi pe lângă subiect, total".

Mai mult, Dolha i-a atras atenția că nu ştie cine organizează Congresul românilor de pretutindeni. "Nu dumneavoastră sunteţi organizator, ci noi, Parlamentul, noi suntem cei care avem buget şi noi trebuie să îl organizăm, însă în colaborare cu dumneavoastră", a spus Dolha.

Talentul și istoria

"Se spune că orice şut este un pas înainte. Mă bucur foarte mult de şutul pe care l-am primit, pentru că, într-adevăr, în afară de intrarea în politică, îmi permite să înţeleg mai repede, şi am înţeles că nu am fost suficient de clar", a răspuns Stanoevici.

Întrebat, la finalul audierii, ce îl recomandă pentru postul de ministru delegat al românilor de pretutindeni, Stanoevici a răspuns: "Talentul şi istoria".

Bogdan Stanoevici a primit aviz favorabil cu 13 voturi "pentru" şi 6 voturi "împotrivă".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel