Scandal Marcel Ciolacu - Andrei Muraru. Rareș Bogdan: Este periculos! Umbreşte vizita din SUA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
 Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a comentat scandalul pornit între premierul Marcel Ciolacu și Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA.

Întrebat, la Digi 24, dacă i se pare periculos scandalul dintre Marcel Ciolacu şi ambasadorul României în SUA, premierul dând de înţeles că el, dacă ar fi preşedinte, l-ar retrage, Rareș Bogdan a declarat:

"Eu cred că da, pentru că cel care are apanajul, potrivit Constituţiei, de a retrage ambasadori şi de a trimite ambasadori este preşedintele republicii. De asemenea, cred că, atunci când ai un ambasador, el nu are o culoare politică, nu are o trimitere politică. Tu trebuie să foloseşti instituţia ambasadei ca atare, pentru a sprijini demersul tău ca prim-ministru sau ca preşedinte desemnat/de cameră prin întâlniri.

Nu putea aduce decât un plus un ambasador care, într-un an şi jumătate de când este acolo, aproape doi ani, a făcut lucruri excepţionale la nivelul comunităţii, la nivelul relaţiilor cu departamentul de stat sau cu Casa Alba"

"Umbreşte vizita din SUA"

"Cu siguranţă vom avea o discuţie (n.r. cu Marcel Ciolacu). pentru că, repet, chiar dacă domnul Muraru nu este colorat politic, este important să folosim fiecare reprezentant diplomatic, indiferent cine l-a trimis acolo, în scopul statului român, în interesul cetăţeanului român. Prezenţa domnului Muraru în cadrul delegaţiei domnului premier al României nu putea aduce decât un plus. Această dispută care ţine de 24 de ore şi umbreşte vizita din SUA practic a unui premier.... Este o chestiune de funcţionalitate a statului român şi de reprezentare. Lucrurile de genul ăsta contează extrem mai ales în diplomaţie", a mai spus Rareș Bogdan.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel