Data publicării:

Scandal la "spitalul reziștilor", Colțea. Nu au bani de medicamente, dar aduc firme peisagistice. Chirieac: E vorba despre reforma profundă a sistemului de sănătate din România

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
captură România TV
captură România TV

Este situația de la Spitalul Clinic Colțea un semnal de alarmă pentru sistemul medical din România? Sau doar un moft pe bani mulți?

Spitalul Clinic Colțea nu are bani suficienți pentru medicamente și echipamente, dar aduce firme de amenajări peisagistice și se ocupă de... văruit.  Este de notorietate lipsa medicamentelor pentru pacienții oncologici internați și tratați aici, spune Victor Ciutacu, realizatorul emisiunii ”Punctul culminant”, de la RTV. La fel cum cunoscut este și faptul că materialele de laborator sunt insuficiente, având în vedere numărul mare de pacienți care au nevoie de investigații medicale ample.

Cu toate acestea, sume generoase de bani sunt achitate pentru diferite lucrări ce țin, de exemplu, de amenajarea curții și a fântânilor arteziene din incinta spitalului Colțea. Vorbim despre o lucrare de 68.000 de lei. Nici serviciile de spălătorie pentru lenjerii și uniforme nu sunt ieftine, Spitalul Clinic Colțea plătind anual suma de 530.400 de lei. Cu atât mai grav cu cât în spital există deja o spălătorie utilată cu mașini de spălat moderne iar personalul administrativ era suficient pentru a nu mai fi nevoie de servicii de spălătorie externe.

Surse din interiorul spitalului susțin că fostul manager, Bogdan Furtună, a scos din uz mașinile profesionale și a închis spălătoria pentru a justifica acest contract, potrivit informațiilor furnizate de România TV.

"Începând cu data de 9 aprilie 2024 până în data de 2 octombrie 2024 voi desfășura activitate medicală între orele 7-10:30" - se arată într-o informae a managerului Letiția Coriu - de unde rezultă un program ciudat de muncă, dincolo de toate celelalte nereguli.

Prezent în platou, Bogdan Chirieac a avut mai multe comentarii pe marginea subiectului:

"Dom'le, poate că a reparat spitalul, am înțeles că arată foarte bine... am o foarte bună impresie despre medicii de acolo. Sunt câțiva medici foarte buni. Doctorul Florin Grama, specialist în cancer colorectal, este singurul român acceptat în societatea regală de cancer colorectal din Marea Britanie.

Acum, că vor să facă o arteziană... Poate că nu e rău să faci o arteziană. Consumabilele și medicamentele au valori mari în România... Zic și eu, încerc să găsesc o explicație logică. Înțeleg că doamna Coriu este foarte logică și dânsa, că ține viața omului în mână, ca medic ATI. Că sunt doar trei ore pe zi... așa o fi programul, când ești manager. Dincolo de orice, este vorba însă despre reforma profundă a sistemului de sănătate din România. Sistemul e putred. Pentru sănătate sunt 15-18 miliarde de euro pe an, cu tot cu banii de la casele de asigurări, și situația este cum este", sunt aprecierile lui Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel