Scandal la Samsung pentru exploatarea minorilor la o fabrică din China
Data publicării:
Autor: Sava Roxana
WhatsApp

Un scandal este pe cale să izbucnească  la Samsung, după ce s-a constatat că la o fabrică a companiei din China sunt agajați minori,  anunță China Labor Watch.

În urmă raportelor realizate de China Labor Watch, o autoritate importantă în domeniul auditului din China, au ieșit la lumină informații despre calitatea condițiilor de muncă din fabrica HEG Electronics. Compania, care are peste 2000 de angajati, furnizează componente pentru Samsung, Motorola și LG.

Scandalul a început după ce compania a fost acuzată că are printre angajați și copii cu vârste sub 16 ani și că încalcă condițiile optime de muncă.

China Labor Watch a realizat un set de investigații preliminare, în urma cărora informează că au întâlnit 7 muncitori cu vârste sub 14 ani. Astfel, CWL aproximează un număr între 50 și 100 de anganjați minori.

Situația s-a agravat când s-a dovedit că directorii companiei ascundeau intenționat minorii în căminele din afara fabricii, pentru a nu fi descoperiți.

Compania coreană a negat orice implicare în acest scandal, motivând că au realizat două audituri în ultimul an care au ieșit bine, informează Bloomberg. Însă, au apărut informații conform cărora companiile responsabile de audit au primit mită de la patroni, fapt ce denotă calitatea îndoielnică a auditelor.

De asemenea, HEG Electronics este acuzată de exploatarea angajaților, aceștia fiind obligați să lucreze până la 11 ore pe zi, timp de 26-28 zile pe lună, câștigând sub salariul minim pe economie.

Pentru a dovedi adevarul informațiilor prezentate în raport, cei de la CLW au demarat un studiu amănunțit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel