Scandal la Lidl în Buzău. Un cetățean a fost imobilizat de agenții de pază / video
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 06 ian 2022, 18:32
WhatsApp
Sursă foto: Captură Facebook
Sursă foto: Captură Facebook
Un buzoian în vârstă de 44 de ani a iscat un imens scandal la un magazin Lidl din localitate, după ce i-a acuzat pe reprezentanții hypermarket-ului că l-au păcălit la casa de marcat.

Miercuri, 05, ianuarie 2021, a luat amploare un scandal înregistrat la magazinul Lidl, de pe Calea Eroilor din Buzău. Totul a început după ce un buzoian în vârstă de 44 de ani a început să îi acuze pe reprezentanții magazinului că a fost păcălit la casa de marcat. Văzând că bărbatul devine tot mai agitat, angajații au chemat doi bărbați de la pază care au fost nevoiți să îl imobilizeze pe bărbat.

Cei care au fost de față la întreaga scenă i-au acuzat pe agenții de pază și au sărit în ajutorul clientului. Clientul a sunat la 112, iar polițistul sosit la fața locului i-a pus cătușele bărbatului sub privirile buzoienilor, scrie OpiniaBuzău.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 41 de ani, care a filmat întreaga scenă, a fost sancționat de polițiști pentru „sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială”. 

Și polițistul sosit la fața locului ar fi acționat disproporționat. El i-a smuls clientului telefonul mobil și portofelul, l-a culcat la pământ și i-a pus cătușele sub privirile mirate ale martorilor, mai scrie ReporterBuzoian.

IPJ Buzău, precizări

În urma imaginilor apărute în spațiul public, IPJ Buzău a transmis următoarele: „Ieri, în jurul orei 15.00, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 de către un buzoian, în vârstă de 44 de ani, cu privire la faptul că în zona unui hipermarket din municipiul Buzău s-a creat un conflict spontan pe fondul nemulțumirilor sale în calitate de client, nemulțumiri legate de actul comercial, acesta fiind imobilizat de agenții de pază ai operatorului economic. La fața locului a fost direcționat de îndată un echipaj mixt polițist/jandarm, pentru a verifica cele semnalate și luarea măsurilor legale. Ajuns la locul indicat, echipajul a intervenit conform Legii 192/2019 și a procedat la legitimarea și identificarea apelantului pe de o parte, dar și a persoanelor prezente de cealaltă parte, în vederea clarificării tuturor aspectelor utile soluționării cazului. Având în vedere că un bărbat căruia polițiștii i-au solicitat documentele în vederea legitimarii a devenit recalcitrant, refuzând cooperarea, acesta a fost imobilizat și condus la sediul Poliției. De asemenea, bărbatul în vârstă de 41 de ani, din Buzău, a fost sancționat contravențional conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. În urma discuțiilor purtate cu persoanele conduse la sediu, acestea și-au rezervat dreptul de a formula plângere. Având în vedere imaginile apărute, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au demarat cercetări, sub coordonarea parchetului, cu privire la acțiunile angajatilor societății de pază contractate de hipermarket, pentru a stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de purtare abuzivă. Totodată, polițiștii de la investigarea criminalității economice fac verificări cu privire la nemulțumirile apelantului în ceea ce privește actul comercial prestat de operatorul economic, în același timp fiind supusă unei analize specifice la nivel intern și intervenția echipajului mixt la fața locului.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?