Data actualizării:
Data publicării:

Scandal la Brașov, după ce primarul USR Allen Coliban le-a dezactivat cartelele consilierilor locali. Viceprimar: Vom merge mai departe către Tribunalul Brașov pentru a anula aceste măsuri

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Politica
WhatsApp
FOTO: Freepik @toefotofreepik
FOTO: Freepik @toefotofreepik
Scandal la Primăria Brașov, după ce edilul Coliban le-a dezactivat cartelele de acces ale consilierilor locali.

Viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu (PNL) a avut un atac dur la adresa edilului, Allen Coliba (USR), despre care spune că aplică o formă de ”o nouă dictatură”, după ce cardurile de acces ale consilierilor locali au fost dezactivate de către primarul, fiindu-le astfel interzis accesul în instituție.

”Cred că trebuie să lămurim aceste lucruri și să înțelegem cu toții că până la urmă nu este normal. Consilierii locali sunt aleșii cetățenilor și sunt puși în Consiliul Local pentru a-i reprezenta. Faptul că dl Primar a început aceste războaie, că nu a reușit să își formeze o majoritate, încercând tot timpul să fie conflictual, cred că a dus la această situație. (...)

Până la urmă suntem la câteva zile de 15 noiembrie, când l-a Brașov s-a luptat pentru libertate”, a spus Sebastian Rusu la Realitatea Plus.

Întrebat ce vrea să spună prin ”noua dictatură” a lui Allen Coliban, viceprimarul a afirmat că ”problema este strict a dânsului. Mi se pare o formă de dictatură și de cenzură. Atât timp cât tu interzici accesul consilierilor locali la serviciile de specialitate, că vorbim de Direcția Juridică, de gospodărirea orașului, că vorbim de servicii care sunt necesare, de Secretarul General al Primăriei, aceste lucruri, într-o democrație, nu se pot întâmpla. Nu poți să îngrădești accesul unui consilier local. Asta arată dictatură. Am chemat un executor judecătoresc pentru a parcurge niște pași din punct de vedere juridic și vom merge mai departe către Tribunalul Brașov pentru a anula aceste măsuri care nu sunt normale și nu reprezintă normalitatea”, a mai spus Sebastian Rusu. 

Citește și: PSD reclamă că primarul USR al Braşovului Allen Coliban îi intimidează pe consilieri ”mai rău ca sistemul big brother”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel