Scandal într-un sat din Gorj, privind ancheta voturilor la referendum
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
satean
satean

Ancheta privind votul la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu a stârnit furia oamenilor care sunt luați la întrebări de procurori.

 Este și cazul unui sătean din Peşteana, judeţul Gorj, care s-a pus în faţa maşinii cu care procurorii veniseră, scrie rtv.net.

Trei procurori au descins în satul Peşteana, comuna Bălteni pentru a interoga mai multe persoane în legătură cu desfăşurarea referendumului. Ajunşi la casa unui sătean, acesta nu i-a mai lăsat să plece proptindu-se în faţa maşinii. Cetăţeanul era nemulţumit de faptul că au ajuns procurorii la el acasă să-l întrebe dacă a votat.

"Ne obligă să dăm declaraţii cum am votat", a spus localnicul. "Dă-te jos, până acum aţi fost cu gura mare!", le-a spus procurorilor un alt sătean.

Procurorii au reuşit să plece de la casa ceteăţeanului revoltat şi au părăsit ulterior comuna. Nu au dorit să facă nicio declarație presei.

Într-un alt sat din comună a ajuns încă o echipă de procurori DNA care a început să interogheze mai multe persoane, întrebându-i dacă au votat şi dacă îşi recunosc semnăturile. Localnicii sunt speriaţi, crezând că participarea la vot a devenit ilegală. Sătenii l-au chemat şi pe primar.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel